Biden 100 päivää

USA:n uusi presidentti Joseph Robinette Biden, Jr. on istunut nyt 100 päivää (Linkki). Hän on pitänyt myös sadan ensimmäisen päivän kunniaksi puheen (Linkki). Puheessaan hän on mm. kehunut saavutuksiaan ja luonut uskoa tulevaan. Jos USA:n demokraatit eivät aiemmin ole tuoneet mieleeni sosiaalidemokraatteja, niin Biden vaikuttaa jokseenkin sosiaalidemokraatilta näin kaukaa katsottuna.

Jos Bideniä vertaa edeltäjäänsä, niin Trump oli ulko- ja sisäpoliittisesti täysin kokematon tullessaan virkaan, mutta Biden on vanha kettu politiikassa. Trump epäonnistui koronapandemian torjunnassa, tai vähintäänkin surunvalitteluissa kulkutautiin kuolleiden omaisille. Bidenin sata ensimmäistä päivää on siihen verrattuna yhtä voittokulkua.

Trumpin nousu valtaan oli kaiketi seurausta syrjäytymisen tunteestakin äänestäjien parissa. Jakautuminen ei sitten vähentynyt Trumpin kaudella. Nyt toiveet kiinnittyvät Bideniin. Saattaapa hän pystyä luomaan yhteishenkeäkin kansalaisiin.

Mitäpä sitä suomalaiset välittäisivät USA:n pressasta, eihän sitä pääse äänestämäänkään? Vaikka sitä, että siinä on aika merkittävä napin painaja, jonka toimista voi tulla roiskeita meillekin.

Trump oli erikoinen ja vaikeasti ennustettava hahmo presidenttinä, nyt tuntuisi, että USA:ssa on taas normaali presidentti.

Kuva 1. USA:n presidentti Biden. Tekijäviite: By Adam Schultz – Official White House photo (U.S. Navy link, description, and cached here), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103323939
+4
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu