Desatanisaatio on viholliskuvallisuutta

Kristillisestä näkökulmasta maailman on pahan vallassa, siis epäkristityt ovat saatanan palvelijoita. Vaan eipä sitten ole näkynyt, että näitä pakanoita olisi alettu vapauttaa saatanasta tappamalla heitä. Sehän olisi juurikin saatanallista työtä.

Nyt sattui silmiini IS-uutinen (Linkki), jossa aikaleimalla 8:55 kerrotaan Venäjän turvallisuusneuvoston apulaissihteeri Pavlovin peräävän Ukrainan ”desatanisaatiota”. Alkuunsa nettiä selatessa heräsi epäilys, että olisiko tämä kuitenkin jokin Ukrainan propagandauutinen, kun hakuosumat olivat Ukraina-painotteisia, esimerkkinä tämä (Linkki). Mielenkiintoisena löytönä pidin sitten sitä, että Tšetšenian johtaja Kadyrov oli jo heinäkuussa kaipaillut ”de-shaitanisaatiota” Ukrainaan (Linkki). En tunne islamia niin hyvin, että voisin sanoa, miten yleisesti siihen sopii saatanan vastustaminen tappamalla islamiin alistumattomia ihmisiä, mutta ilmeisestikin sopii monen mielestä. Tässä siis saattaa olla menetelmäeroa kristillisellä ja islamilaisella desatanisaatiolla.

Kun sitten hain uudestaan IS:n antamalla lähdenimellä, niin löysin ilmeisestikin alkuperäisen kolumnin (Linkki). Se ei minusta vaikuta haastattelulta, vaikka IS niin väittääkin. Näin siis Googlella englanniksi käännetystä tekstistä päättelen. Pavlov pitää hyväksyttävinä uskontoina perinteistä ortodoksisuutta, islamia ja juutalaisuutta. Paheksuttavia lahkoja vaikuttaisi olevan kaikki myöhempien aikojen länsimaiset kristilliset ja muutkin uskontosuuntaukset. Itselleni jäi epäselväksi, luokitteleeko Pavlov luterilaisuuden lahkoksi, mutta helluntailaisuus ja satanismi nyt ainakin on mainittu. Desatanisaatio on mainittu aivan artikkelin lopussa Kadyroviin viitaten.

Kokonaisuutena Pavlovin kannanotto näyttäisi hakevan tappamisen (=sodan) oikeutusta Putinin denatsifikaation linjoilla, mutta ehkä enemmän uskontopainotteisesti kuin aiemmin on Venäjällä tehty poliitikkojen toimesta.  Yhteinen uskontohan aina yhdistää ihmisiä ja siihen tässäkin pyritään. Venäjällä hyljeksittyinä vähemmistöinä olevan kristilliset suuntaukset sopivat mustamaalattaviksi epävenäläisinä nekin.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu