Edistikö Putinin viholliskuvallisuus venäläisten kuolemista terrori-iskussa?

Putin. Kuvaajatiedot: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106791576

Melko kiistattomasti Moskovan alueella, tarkemmin Krasnogorskissa, sattui terrori-isku pe 22.3.2024 (Linkki). Sitten monet yksityiskohdat ovatkin kiistanalaisia, kuten teon mahdolliset alihankintaketjut. Varsin vähälle huomiolle julkisuudessa on jäänyt myös teon mahdollinen antikristillinen motiivi (Linkki).

Tähänkin terrori-iskuun liittyvä asiakokonaisuus on laaja, niinpä keskityn lähinnä Venäjän presidentti Putinin viholliskuvallisuuden merkitykseen BBC:n pohjalta (Linkki). Kiistatonta on, että USA:n tiedusteluoviranomaiset antoivat varoituksen Venäjälle joukkokokoontumisiin Moskovassa liittyvästä terroriuhasta. Todisteena tästä on mm. se, että Putin kertoi sen olevan provokatiivinen lausunto. Toki varoituksen uhka-aika oli ennenaikainen tai epätarkka, mutta silti voinee jälkiviisastella, että jos joukkokokoontumisiin olisi satsattu aseistautunutta turvallisuuspalvelua, kuolleiden määrä terrori-iskussa olisi voinut jäädä paljon vähäisemmäksi, ehkä jopa vain neljään.

Putinin viholliskuvallisuus länsimaita kohtaan on varsin hyvin näkynyt vuosien ajan, se on jopa hyökkäyssodan perusteena Ukrainan suunnalla. Ja onhan sielläkin venäläisiä kuollut, mutta sitä voinee kertomuksessa pitää hintana odotettavista voitoista. Tässä terrori-iskussa Venäjällä ei näyttäisi olevan mitään voitettavaa, kaikki on tappiota. Kuolleita tullee lopulta n. 150 henkeä ja rakennustuhotkin miljoonien luokkaa dollareissa laskettuna. Tässä siis viholliskuvallisuuden haitat ovat mielestäni puhtaammin näkyvissä.

Jos noihin alihankintaketjuihin menisin vielä vähäsen, niin esimerkiksi se, että Putin lykkäsi terrori-iskuun liittyvää puhettaa useampaan kertaan viittaa mielestäni siihen, että isku oli yllätys Putinille. Tällöin hän itse ei ole pääepäiltynä teon tilaajaksi. Ukrainan syyttely on tavallaan sitten ymmärrettävää, mutta mielestäni ei se, että terroristit pakenevat Valko-Venäjän rajalle kovin vahvasti tue käsitystä Ukrainan osallisuudesta. Jos ajattelee itse, että moisen teon jälkeen lähtisi pakoon Moskovasta, niin tokihan Ukraina olisi varsin mieluisa kohdevaihtoehto, varsinkin kun Suomen raja on kiinni.

Oma käsitykseni siis on, että Putin on taas möhlinyt, mutta tajuaako venäläisten enemmistö tätä, onkin toinen juttu.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu