Estääkö Erdoğan valkoliljojen maan jäsenyyden Natossa?

By President.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116401904

Turkissa on menneinä vuosikymmeninä ollut ihannoitu kuva Suomesta. Tämän on pääosin aiheuttanut venäläisen pappiskirjailija Petrovin teos Valkoliljojen maa (Linkki).  Olettaisin turkkilaisten ajattelevan, että torilla tingitään, mutta jos Nato-kauppa jääkin Suomen kohdalta kokonaan tekemättä, niin presidentti Erdoğanin suosio saattaa tippua pohjalukemiinsa.

En siis usko, että Erdoğanilla olisi oikeasti edes haluja estää Suomen jäsenyyttä. Käyttääpähän tilaisuutta hyväkseen hoitaakseen joitakin muita asioita.

Sitten jos kuitenkin kävisi niin huonosti, ettei Suomi (eikä tietenkään Ruotsikaan) pääsisi nyt Natoon, niin sehän olisi iso kolaus Suomelle ulkopoliittisesti. Venäjälle ei voitaisi enää perinteikkäästi näyttää raollaan olevaa Nato-ovea neuvotteluvalttina, eikä sitten kuitenkaan olisi niitä turvatakuitakaan. Nolo ulkopoliittinen karille-ajo, mutta ei siitä sotaa hetikään syttyisi Suomen rajoilla.  Nato vaan jotuisi satsamaan ihan toisella tavalla Baltian turvallisuuteen, kun Suomi ei olisi sitä siinä määrin takaamassa, kuin Naton jäsenä olisi. Näin arvelen.

+1
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu