Esterataa Haaviston presidenttitielle?

Kuvaajaviite: By Paasikivi - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63735284

Ulkoministeri Pekka Haavisto on minun mielestäni vahva ehdokas vuoden 2024 presidentinvaaleihin (Linkki). Nyt sitten hänen ulkoministerin tehtäviinsä on liittynyt arvostelevaa uutisointia ja erinäisiä tarkennuksia (Linkki). Uutisten keskiössä on Islamilaisen valtion (ISIS) jihadistien ja heidän lapsiensa tuominen Suomeen al Holin leiriltä,  sikäli mikäli  Suomen kansalaisuus on todettavissa.

Oppositiopuolueiden virkahan on arvostella hallitusta, joten kaikkea Haavistoon kohdistuvaa arvostelua en liittäisi tulevaan presidenttipeliin.

Mutta miksi epäilen ollenkaan tulevien presidentinvaalien olevan taustalla vaikuttamasa? Ensiksikin siksi, että vahvan ehdokkaan raivaaminen antaa enemmän tilaa jollekulle muulle ehdokkaalle. Toisekseen tähän al-Holin tapaukseen liittyy epätyyppillistä toimintaa eri tahoilta, jotka voisivat olla merkkinä kähminnästä. Enemmän tästä puolesta löytyy diplomaatti Kuosmasen blogista (Linkki). Kolmanneksi en ihan usko, että politiikassa aina olisi kyse puhtaista aseista puhtaan asian puolesta.

Valitan, etten pysty antamaan täsmällisiä tietoja. Viittaan kuitenkin tutkija Jokisipilään (Linkki), jolta puuttuu palanen häneltäkin Rinteen hallituksen kohtalon selvittämisestä. Kaikkea vaikuttavaa tietoa ei siis ole edes tutkijalla heti käytettävissä, miten sitten politiikan penkkiurheilijalla? Mielipiteenäni sanon, että nyt on kuitenkin parasta tehdä kaikki vaaditut selvitykset ulkoministeri Haaviston tekemisistä. Mitenkäpä muuten hänen maineensa saataisiin pidettyä puhtaana?

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu