EU epäyhteensopiva Suomen metsätalouden kanssa?

Artikkelikuva. EU-maat kartalla. Kuvankaappauslähde: https://eurooppatiedotus.fi/2013/09/19/oletko-kartalla-eu-asioissa/

Varsinaisesti ketään syyttelemättä pyrin tässä muutaman itsestäänselvyyden kautta todentamaan EU:n epäyhteensopivuutta Suomen metsätalouden kanssa ja havainnollistamaan ongelmaa. Aihetta selventävät kommentit ovat tervetulleita, eikä sekään haittaa, jos faktapohjaisesti osoittaa, että olenkin käsittänyt väärin koko jutun.

Artikkelikuvassa näkyy EU:n kartta. Siitä voi nähdä, että Suomi 0n EU:n pohjoisin maa. Siitä ei näy, että Suomi on EU:n soisin maa, mutta sehän näkyy Suomen nimessäkin. Sen lisäksi Suomi on EU:n metsäisin maa. Soitakin on otettu metsätalouden käyttöön.

Kuva 2. EU-maat. Kuvakaappauslähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unioni#J%C3%A4senvaltiot

Kuvaan 2 olen merkinnyt Suomen lisäksi neljä maata, joissa asukasluku on karkeasti kymmenkertainen Suomeen verrattuna ja pinta-ala Suomen suuruusluokkaa. Jos kuvitellaan, että noissa EU-maissa olisi saman verran metsätaloutta kuin Suomessa, olisi sen merkitys kuitenkin vain 1/10 siitä, mitä metsätalous Suomelle merkitsee. Vientituloista se tekee Suomelle n. 20%, BKT:sta tosin selvästi alle 10%. Jos nuo lukemat tiputettaisiin kymmenesosaansa, voisi sanoa, ettei metsätaloudella ole juurikaan merkitystä. Ja näinhän se sitten on EU:n suurissa maissa.

Metsän virkistyskäytön kannalta voitaisiin tehdä toinen oletus: kaikissa maissa ihmisille metsän virkistyskäyttö on keskimääriin yhtä tärkeää. Tällöin kymmenkertainen väkimäärä tarkoittaisi kymmenkertaista virkistyskäyttötarvetta.

Kun sitten huomioimme sen, ettei EU:ssa päätöksenteko perustu maakohtaisiin neliökilometreihin, vaan enemmänkin maassa olevaan asukaslukuun, pääsemme sitten siihen, että EU-päättäjien enemmistö ei ilmeisestikään osaa painottaa Suomen metsätaloutta oikein tai ainakaan siten, kun se olisi Suomelle parasta. Tässä siis tulee se epäyhteensopivuus.

Vaihtoehtoja on ainakin kaksi: 1) pyrkiä tekemään Suomesta EU:n luontopuisto tai 2) pitää huoli siitä, ettei epäyhteensopivat päättäjät pääse määräämään Suomen metsätaloudesta.

Luontoarvot ovat toki arvoja nekin. Tämän voisivat Suomen europarlamentaarikot tuoda esille vaikkapa siten, että lupaisivat luopua vaatimuksesta Berliinin ja Pariisin ennallistamisesta alkuperäiseksi metsämaaksi, jos Saksan ja Ranskan peltojen monimuotoisuudesta pidettäisiin huoli riittävällä rikkaruohojen määrällä.

 

+10
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu