EU-nukkien ryntäys Brysseliin?

Kuvan tekijäviite: By Diliff - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35972521

Kuukauden päästä on viimeinen hetki äänestää ennakkoon EU-vaaleissa. Nyt pitäisi löytää ehdokas, jota äänestää. Sinänsä suomalaisten äänestäminen on tärkeää, koska vain siten voi tiputtaa RKP:n edustajan sieltä pois. Jos äänestysprosentti jää tavanomaisen matalaksi, RKP:n ehdokas pääsee jälleen läpi.

EU on eräänlainen standardisoimis- ja tasapäistämisorganisaatio.  Esimerkiksi, jos Suomessa pullonpalautus on saatu hyvin toimivaksi ja ympäristöystävälliseksi, mutta monissa eteläisissä EU-maissa muovipullot heitetään luontoon, EU keksi uuden pullonpalautussysteemin, niin ettei Suomikaan saanut etua siitä, että oli toiminut fiksusti jo ennen kuin EU määräsi.

Mitä sitten EU-vaaleihin, tai virallisemmin europarlamenttivaaleihin, tulee, niin vertaisin Suomen osalta tilannetta Suomenniemen entisen kunnan asukkaiden kuntavaaleihin osallistumiseen. Vaikea heidän on saada enemmistöä Mikkelin kaupunginvaltuustoon ja ilman enemmistöä suomenniemeläiset ovat vähemmistössä omissa asioissaankin. Ei Suomen EU-parlementaarikot saa muodostettua Brysselissä mitään enemmistöä. Kun he vielä kuuluvat useampaan EU-tason puolueeseen, niin se vaatii taitoa, että Suomen ääni tulisi kuulluksi. Eikä se varmaan aina olekaan tullut kuulluksi, koska oma kansa ensin -ajattelu on tuppuraistenkin mielestä vahingollista.

Suomen etu poikkeaa monissa kysymyksissä EU:n keskiarvosta. Esimerkiksi jos väekkäämmässä EU-maassa on kymmenkertainen asukasmäärä Suomeen verrattuna, niin silloin siellä todennäköisesti metsän virkistyskäyttö on paljon tärkeämpää kuin BKT:ssä vähäinen metsäteollisuus. Suomessa asia on sitten päinvastoin.

Eräs havainto itselläni on, että EU-parlamentaarikko hukkuu Brysseliin, siis häntä ei näy eikä kuulu mediassa. Tämä ei välttämättä koske Hakkaraista.

Vaikka siis olenkin vähintään EU-epäilijä, niin aion silti käydä äänestämässä. Hyviä ehdokkaitahan on runsaasti eri puolueissa, mainitsen vain Arton Venäjä-asiantuntijana, Eija-Riitan ilmastopolitiikan asiantuntijana, Eeron Suomen edun ajajana ja Merjan Suomussalmen omapäisten korpikommunistien edustajana. Kaikkien heidän osaamisella olisi varmasti käyttöä Brysselissä.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu