Hallituskriisi, sittenkin uudet vaalit?

Täydellisen toimintakykyinen Rinteen hallitus on näin politiikan penkkiurheilijan silmin katsottuna kriisissä. Keskustan vielä kokematon puheenjohtaja Kulmuni on viestitellyt epäselvästi (Linkki), että pääministeri Rinteen tulisi erota. SDP taas antoi täyden tuen omalle pääministerilleen (Linkki). Rinne siirtää palloa Kulmunille.

Miksi pallotellaan? Penkkiurheilijan veikkaus: koska politiikassa merkitsee paljon se, miltä toiminta näyttää. Jos Kulmuni olisi saanut tilanteen näyttämään siltä, että SDP irtisanoi Rinteen, vaikkei mitään sellaista puhuttukaan, silloinhan KePu ei olisi pettänyt aina. Ennemminkin toveri olisi jätetty taas bussin alle. Nyt Rinne ajaakin Keskustaa eroamaan hallituksesta, jolloin vanha sanonta näyttäytyy kaikille. Harvinainen tilanne (Linkki), jos eduskunta pääsisi antamaan epäluottamuslauseen hallitukselle.

Sekä SDP että Keskusta ovat nyt luisumassa puolueiden keskikastiin, eikä kummallakaan ole laajaa luottamusta äänestäjäkunnan piirissä (Linkki). Uudet vaalit olisivat siis riski heille, muttei meille, perussuomalaisille. Niinpä pääministeri Rinteen eroilmoitus antaisi hiipuville puolueille ehkä vuosikausia lisää valta-aikaa. Eikö se houkuttele?

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu