HS-kesäkysely puoluekannatuksista

HeSa on julkaisussut Kantarin eduskuntavaaleja koskevan puoluekannatusmittauksen (Linkki). Muutokset ovat alle virherajojen edelliseen kyselyyn, eikä yksikään puolue ole päässyt yli 20%. Kärjessä oleva Kokoomus on saanut oppositiopolitiikkansa toimimaan äänestäjiään tyydyttävällä tavalla ja on edelleen ”kuntavaalinosteessaan”. SDP on säilyttänyt viime kuukausina tasonsa ja on nyt hopeasijalla. PS tippui rankasti kuntavaaleja edeltävästä mittauksesta kuntaavien jälkeiseen mittaukseen, eikä ole vieläkään tässä mittarissa lähtenyt nousuun, kolmantena reilun 17% kannatuksella.

Minua tietävämpi ihminen kertoi, että myös eduskuntavaalikannatusmittausten korjauskertoimet muutettiin kuntavaalien tulosten perusteella. Tässä voisi olla osaselitys PS-kannatuksen laskuun kuntavaaleja edeltävän ja niitä seuraavan mittauksen välillä. Ei kuitenkaan olisi vaikuttamassa nyt näkyvään 0,6 % laskuun. Jos siis kuntavaalien vaikuttamilla korjauskertoimilla mennään seuraaviin eduskuntavaaleihin, on jälleen mahdollista, että PS ”voittaa” gallupit. Tässä olisi siis muodostumassa mielipidemittauksiin ”virhekiikku”: kuntavaaliennuste PS:lle olisi yläkanttiin edellisten eduskuntavaalien vuoksi ja alakanttiin eduskuntavaaleissa edellisten kuntavaalien vuoksi.  Parin vuoden päästä olemme viisaampia, jos saamme elää.

+3
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu