Huomiokilpailu viikolla 47

Varsinkin SDP joutui torstaina 21.11 huonoon valoon (Linkki), kun sen vaikuttajat olivat olleet aiemmin tukemassa nyt törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä pidätettyä vuoden 2015  SDP:n eduskuntavaaliehdokasta. Myös muutamista muista puolueista tukijoita tunneälylliseen pedogogiikkaan oli löytynyt, lähinnä vihreistä ja kokoomuksesta.

Kuinka ollakaan, lauantaina 23.11 uutisoitiin eduskuntakeskustelusta tehdystä videoväärennöksestä (Linkki). Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Haatainen (sd.) uhkasi twitterissä puuttua asiaan puhemiehistössä ja piti videoleikettä äärimmäisen tuomittavana (Linkki). Videoleikkeellä näkyi tri Halla-ahon kysymys ja sisäministeri Ohisalon vastaus aivan toiseen kysymykseen. Yhteensä syntyi käsitys, että ministeri Ohisalo kannattaa ulkomaalaisten turvallisuuden asettamista etusijalle Suomessa suomalaisiin verrattuna.

Minusta tässä on melko selkeä esimerkki huomiokilpailusta. Jos tuo SDP:tä läheltä koskettava ihmiskauppauutinen olisi jäänyt ainoaksi puheenaiheeksi viikonvaihteeseen, niin sehän olisi syönyt SDP:n kannatusta. Varapuhemies Haataisen voimakas kannanotto teki videoleikkeestä uutisen. Onhan kaikenlaisia muokattuja videoita ollut maailmassa jo pitempään, ettei tässä sen ihmeempää.Eikäpä taida nytkään tekijöille tuomiota tulla, olivatpa sitten punaisia, vihreitä tai sinisiä? Sensijaan törkeästä ihmiskaupasta saattaa kakkua olla jaossa, joskaan tuskin Haloselle tai Lipposelle.

Se sisäministeri Ohisalon oikea vastaus alkoi muuten jotenkin sanoilla ”Tämä on vaikea kysymys…”, eli synnyttäen mielikuvan, että ehkä ei tai sittenkin kyllä. Jos olisikin alkanut: ”Ei tietenkään”, niin todennäköisyys ainakin pelleilytarkoituksin kasata nyt nähtyä videoleikettä olisi vähentynyt.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu