Ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sään kylmenemistä?

Jos ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sään kylmenemistä, niin nyt on hyvä esimerkki havaittavissa. Sitten vielä toisena asiana on äärisäät, joihin voi lukea ääripakkasetkin, siinä missä äärityynetkin. Äärisäidenhän on ennusteltu lisääntyvän, kun lämpötilaero päiväntasaajan ja napa-alueiden välillä pienenee. Kun Suomen pitäisi lämmetä neljä kertaa nopeammin kuin muun maailman, niin ellet usko, että juuri pakkanen todistaa tämän lämpenemisen, olet denialisti.

Olen pitänyt vuosikymmen verran ilmasto- ja roskablogia (Linkki), enkä ole sitten kokenut tarpeelliseksi kirjoitella ilmastoaiheista tänne US Puheenvuoroon. Nyt kuitenkin blogisti Karinenkin taitaa olla lopettelemassa ilmastobloggauksensa tänne, niin ajattelin tehdä yhden kerran poikkeuksen.

Kuva 1. Kaisaniemen ja Sodankylän talvilämpötilakuvaajat. Aineistolähde: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/talvitilastot

Kuvasta 1 käy esille mm. se, että Kaisaniemen ja Sodankylän talvien vaihtelut käyvät pääosin samassa rytmissä. Siis jo jos talvi on keskiarvoon nähden kylmä Kaisaniemessä, se on sitä myös Sodankylässä, tosin siellä sitten vielä n. 7 astetta kylmempänä kuin Helsingissä. Toinen seikka mikä kuvaajista näkyy, on talvien tilastollinen lämpeneminen molemmilla sääasemilla. Kaisaniemessä lämpenemistä on pari astetta 100 vuotta kohti, Sodankylässä puolet siitä. Kahdesta asemasta ei kannattane tilastoa tehdä, mutta Helsingissä voisi kuitenkin olla mukana myös kaupunkisaarekeilmiötä tuossa lämpenemisessä. Myös päätelmä, että Sodankylän lämpeneminen on nelinkertaista globaaliin lämpenemiseen nähden, aiheuttaisi pelihousujen repimistä ilmastopelottelijoiden keskuudessa.

Jos tähän loppuun vielä toteaisin, ettei tämän yhden kylmän talvemme perusteella voida tehdä ilmastoennusteita eikä edes kumota niitä, niin kaikki ovat varmaan tyytyväisiä, eikä verenpaineet kohoa vaarallisiin lukemiin? Aloituskappaleenihan oli vähän kuin kevennys (-; Lisäksi tuo kuvaajani on malli, miten tänne kannattaa ilmastokuvaajia laittaa, että niistä voi lukea myös tekstin. Sehän onnistuu siten, että kuvaa napsauttaa hiirellä, niin se suurenee.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu