Iran hyökkäsi Israeliin?

Kuvankaappauslähde: https://yle.fi/a/74-20058844

Jemenin huthi-kapinallisten alueelta on ammuttu iranilaisvalmisteinen ballistinen ohjus Israelia kohti (Linkki). Ohjuksen ampuminen tapahtui jo viikko sitten ja Israel torjui ohjuksen.

Miksi epäilen hyökkääjäksi Irania?  Ensiksikin siksi, ettei huthi-kapinallisille ole isompaa iloa Israelin pommittamisesta, koska heidän ensijainen tavoitteensa on Jemenin valtaaminen. Iranilla huthien aseavussa on kaiketi pääosin kyse Saudi-Arabian haittaaminen, mutta kun Iran on julkisesti Israeliin vihamielisesti suhtautuva taho, niin siihenhän tässä epäilyt kohdistuvat. Varsinkin kun ohjus oli iranilaisvalmisteinen ja on aika normaalia, että aseiden toimittajat asettavat rajoituksia aseidensa käytölle, sen lisäksi että ohjeistavat niiden käytössä.

Todisteiden hankkimen siitä, että kyseessä oli Iranin tilaus tai jopa Iranin suorittama ohjusulaukaisu, ei toki minulta onnistu. Onnistuneeko Israeliltakaan? Jotain kuitenkin kertonee se, että uutisointi on viikon vanhaa.

Jos epäilykseni saa vahvistuksen, tässä on selvä sodanlaajennus Gazasta Teheranin suuntaan.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu