Islam vaikuttaa vähän onnellisuuteen?

Satuinpas ajattelemaan, että islam ehkä vaikuttaa paljonkin vast’ikään julkaistun onnellisuusvertailun maakohtaisiin tuloksiin.  Niinpä etsin listan islamin/muslimien osuudesta eri maissa (Linkki) ja sitten sen onnellisuusvertailun maalistan (LinkkPDF). Sitten eikun sähläämään Openoffice Calcilla kuvaajia ja korrelaatioita.

Artikkelikuvassa on kuvaaja maiden saamasta pistemäärästä suhteessa islamin/muslimien osuuteen väestöstä. Korrelaatio on negatiivinen, muttei kovin jyrkästi. Selitysaste on vähän yli 10% luokkaa, siis sen verran voisi islamin piikkiin laittaa ihmisten epäonnellisuutta.

Kuva 1. Maakohtainen sijoitus onnellisuusvertailussa islamin osuuden funktiona.

Kuvassa 1 on käytetty maavertailun sijalukua. Toki kulmakerroin on positiivinen, mutta se siis tarkoittaa, että islamia esiintyy vähän enemmän huonommilla sijoilla kuin kärkipään maissa. Selitysaste on sama kuin pistevertailussakin.

Olettaen, etten ole tehnyt kardinaalimokaa sählätessäni, niin olen hieman yllättynyt islamin vähäisestä vaikutuksesta ihmisen onnellisuuteen. Äkkipäätä listaa vilkaisten häntäpäässä olivat islamilaiset maat Afganistan ja Libanon ja kärkipäässä melko epäislamilaiset pohjoismaat, josta olisin odottanut muodostuvan selvempi suhde islamin ja onnellisuuden välille.

Lievästi pahoittelen toisen avauksen tekemistä samana päivänä tänne Puheenvuoroon. Tuskin tulee toistumaan toista kertaa lähiaikoina.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu