Jo nelisen miljoonaa koronan kera kuollutta

Huomenna uutisoitaneen 4 miljoonan koronaan kuolleen rajan ylittyminen. Ajattelin kertoa asiasta jo etukäteen, kun seuraan Worldometersin tilastosivua (Linkki).

Kuva 1. Koronatartunnan saaneet ja heidän joukostaan kuolleet päivittäin. Kuvakaappaulähde: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Tähän SARS-CoV-2-viruksen aiheuttamaan koronapandemiaan on saattanut jo kuolla enemmänkin ihmisiä, kun mitä huomenna tod. näk. uutisoitava 4 miljoonaa henkeä. Esimerkiksi Afrikassa ei ole kovin kattavaa testausta, joten kaikkia viruksen kanssa kuolleita ei ole rekisteröity.  Toki voidaan sitten väittää, että viruksen kanssa kuolleista osa olisi kuitenkin kuollut, ilman virustakin. Ehkä myöhempi tutkimus selvittää, onko tuo jälkimmäinen joukko merkittävä.

Pandemia on mielenkiintoisesti lietsonut erilaisia salaliittoteorioita. Näkisin tässä kaksi asiaa: kylähullujen kokoontumisajoihin voi netissä osallistua miljoonittain ihmisiä ja luottamus viranomaisiin on ehkä laajemminkin heikentynyt. Koronapandemiassa on ollut paljon tuntemattomia tekijöitä, joista johtuen kaikki ohjeistus ei ole ollut aikaa kestävää, kuten maskisuosittelemattomuus.

Minusta 4 miljoonaa on iso luku, mutta ainahan joku voi kaivaa esille isomman luvun. Mielestäni se, että neljää miljoonaa isompiakin lukuja on olemassa, ei tee koronapandemiaa mitättömäksi. Kun kuvaa katsoo, niin globaali sairastuvuus näyttäisi jopa lievästi olevan kohoamassa, kun taas kuolleisuuden lasku vaikuttaa vähintäänkin hidastuvan päivittäislukemissa. Eli ei ole vielä ohi tämä riesa maailmasta.

+7
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu