Jo yli 200 miljoonaa koronasta toipunutta

Kuvakaappaus sivulta: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Hiirellä napsauttamalla päässee lähdesivulle.

Testatuista koronapotilaista vähän yli 200 miljoonaa on toipunut taudista ja reilu 4,5 miljoonaa menehtynyt koronaviruksen kera Wordometers-tilaston mukaan (Linkki). Tästä saataisiin arvioksi taudin tappavuudelle reilut 2% sairastuneista. Sitten pitäisi huomioida vielä se, kuinka moni on sairastanut taudin testaamattomana ja kuinka moni näistä on kuollut koronan kera. Jos otetaan huomaamatta sairastaneita yläraja-arvioksi kymmenkertainen määrä testattusti sairaisiin verrattuna, niin tällöin covid-taudin tappavuus voisi laskea vaikkapa 0,2%, jos huomaamatta kuolleita ei olisi ollenkaan. Tämä jälkimmäinen ihmisjoukko voi olla vaikeammin selvitettävissä, ellei aleta ihmisiä kaivelemaan haudoistaan. Huomaamatta sairastaneet saadaan esille vasta-ainetesteillä. Arvio USA:sta antaa tappavuudeksi n. 0,6% (Linkki).

Koronarokotussalaliittorintamalla on oman havaintoni mukaan hukattu rokotteiden mikrosirut. Niistä en ole nähnyt uusia väitteitä enää ainakaan kuukauteen. Muutoin rokotussalaliitot näyttävät olevan yhä hengissä.

Kuten kuvasta 1 on nähtävissä, globaalisti sekä päivittäisten sairastumis- kuin kuolintapaustenkin määrät ovat hieman laskeneet viimeisimmän huipun jälkeen. Eikä se huippu edes kuolintapauksissa ollut ennätyksellinen. Voitaneen olettaa, että rokotusten vaikutus on näkyvissä uusista virusvarianteista huolimatta, niin ettei kuolleisuus lähtenyt ennätyskorkealle.

Koronapandemiaan on liittynyt ja liittyy edelleen joitakin heikosti tunnettuja tekijöitä, mutta ainakaan nyt tilanne ei näytä pahenevalta globaalisti. Eikä Suomenkaan osalta, vaikken sitä tässä erityisemmin käsitellyt. Hybridistrategiamme on mielestäni ollut niin sekava, etteivät viruksetkaan ole pysyneet siinä mukana ja näin tulos on alueellisesti hyvä. Vain EU:n vaatiman virusten vapaan liikkuvuuden ulkopuoliset Islanti ja Norja ovat pärjänneet meitä paremmin Euroopassa, mutta eipä muut, kun mittarina on asukaslukuun suhteutettu kuolleisuus. Pitäisikö ihan kiittää sosiaali- ja terveysministerinä toiminutta Aino-Kaisa Pekosta?

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu