Kenellä on oikeus määrittää synti?

Wikipediassa sanotaan (Linkki), että synti on muutamissa uskonnoissa  ”Jumalan tahtoa vastaan rikkomista.”  Voisiko jumalaton määrittää, mikä on Jumalan tahto? Ei minusta, vaan syntikysymykset kuuluvat niille, jotka uskovat Jumalaan.

Sharia-lain mukaan homostelusta rangaistaan kuolemalla (Linkki). Onko minulla kristittynä oikeus määrittää, mitä muslimit saavat pitää syntinä? Mielestäni ei, mutta sharia-lain edistämisen Suomessa voisi kuitenkin tuolla perusteella ehkä kriminalisoida tietyin ehdoin.

Sama asiahan se on sitten on, jos antikristilliset piirit yrittävät määrätä, mitä Päivi Räsänen saa pitää syntinä. Tottakait Räsäskä saa pitää homostelua syntinä, niinhän minäkin pidän sitä syntinä. Luterilainen syntikäsitys on kuitenkin pääosin se, että kaikki ovat syntiä tehneet, eikä synnitöntä homoakaan ole. Vaikka Raamatustakin löytyy synnin palkaksi kuolema, niin sehän hoituu itse kullekin ajan kanssa, ketään ei tarvitse tappaa.

Erityisesti pidän toisten syntien tonkimisen viittaavan siihen, että ihminen on löytänyt liian vähän omia syntejään. Taitaapa olla historiassa muutama esimerkki siitäkin, että jatkuvasti homostelun synnistä puhuva on itse siihen sortunut? Syntikeskeinen ajattelu ei ole erityisen kristillistä, näin uskon.

Tässä on kuitenkin iso ero sharia-lakisen islamin ja kristillisyyden synnin palkkana tulevissa kuolemissa. Edellisessä paholaisen pikku apulaiset päättävät ihmisen elämän, jälkimmäisessä Elämä itse päättää.

Häpeäkulttuureissa sitten moni muukin asia voi johtaa häpeämurhiin. Niissäkin voisi ajatella, että se murhattava nähdään jotenkin syntiä tehneenä ja tämä synti on sitten aiheuttanut koko suvulle häpeää tjsp.

Kun luterilaiseen kulttuuriin kuuluu jako maalliseen ja hengelliseen regimenttiin, niin rikokset käsitellään maallisissa oikeusistuimissa, eikä syntiseksi väitettyyn uhriin kohdistuvasta rikoksesta pääse yhtään vähemmällä. Islamilaisessa kulttuurissa regimenttijakoa ei ainakaan kovin selvästi ole ja monesti se ”syntisen” tappajakin jää rankaisematta.

Uskonnolliseen regimenttiin kuuluvia rangaistuksia voisivat olla rajoitukset yhteisössä ja yhteisöstä erottamiset, jotka yhteisöt hoitaisivat omien sääntöjensä mukaisesti. Tavallinen juhannusjuopottelija tuskin saa potkuja kirkosta, mutta kun kirkkoherra aloittaa varaslähdöllä juhannuksen juhlinnan rippikoulua pitäessään, niin siitäpäs voikin seurata myös työsuhteeseen ulottuvia rangaistuksia, eli menee jo maallisen regimentin puolellekin. Niin, eikä niitä hengellisen regimentin rangaistuksia taida luterilaisessa kirkossa edes olla? Joissakin muissa uskontokunnissa kuitenkin on.

Sellainen Vanhan Testamentin opettaminen ihmisjoukolle, että vaadittaisiin kirjassa esitettyjen kuolemanrangaistusten käyttöönottamista Suomessa, tulisi jotenkin kriminalisoida.  Jos kyseessä olisi rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, siltä poistettaisiin nimi rekisteristä tms.  Tässä siis olisi sananvapaudelle ja uskonnonvapaudelle jotain rajaa. En tosin tiedä yhtään yhteisöä, joka moista linjaa vetäisi Vanhan Testamentin kohdalla, mutta Koraanin puolelta voinee löytyäkin.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu