Kolme tietä kommunismiin

Lähde: By odder - From the Flags of the Soviet Union Between 1955-1991, albeit Red instead of Gold, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1512047

Tässä tarkoitan kommunismilla tuotantovälineiden olemista valtiollisen tai ylivaltiollisen tahon hallussa tai diktatorisessa määräysvallassa. Koomikko Kiven yhteisasuminen kavereidensa kanssa ei täyttäisi tässä kommunismin tunnusmerkkejä. Muutoin kommunismin ei tässä tarvitse olla lähellekään puhdasoppista marxilaista kommunismia.

Historiassa on lukuisia esimerkkejä kommunismin toimimattomuudesta. Jo Uudessa testamentissa kerrotaan ensin, että ”Ja uskovaisten suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu; eikä kenkään heistä sanonut omaksensa mitään siitä, mitä hänellä oli…” ja sitten ” Mutta nyt minä matkustan Jerusalemiin viemään pyhille avustusta.” Naapuri-Neuvostoliitto ja sen epäonnistuminen on vielä kaikkien muistossa. Nykyaikana marxilaisuus on saanut jopa öljyvaltio Venezuelan talouden kuralle.  Miksi sitten pitäisi esitellä tietä kommunismiin? Jos kirjoittaisin miten rutto saadaan globaalisti leviämään, niin siinähän samalla tulisi pohjaa ruton leviämisen ehkäisemiseenkin, eikö?

Leninin ja muiden 1900-luvun globaalin kommunismin tavoittelijoiden tie kommunismiin kulki sosialidemokraattisen yhteiskuntauudistuksen kaappaamisen ja väkivaltaisen diktatuurin kautta. Se tie kasvatti ruumispinoja, mutta johti lopulta pääosin luovuttamiseen. Nykyään tuskin on pelättävissä, että Pohjois-Korea saa vapaaehtoisia seuraajia, eikä sen aseistus riitä globaaliin vallankaappaukseen. Toki esimerkiksi Venezuelan ajautuminen kurjuuteen vaatisi analyysiä. Kumpiko oli ensin, kurjuus vai kommunismi?

Kiinassa on edelleen hallintovallassa kommunistipuolue, mutta talous pyörii melko kapitalistisesti, ainakin näennäisesti. Kiina levittäytyy globaaliksi toimijaksi ja erityisesti Afrikkaan. Kiinaan on kertynyt pääomia, niinpä esimerkiksi Volvon henkilöautotuotanto on nykyään kiinalaisomisteista. Tässäpä olisi yksi mahdollisuus globaalille kommunismillekin, kapitalismin kautta kommunismiin. Siten siis, että ensin pääosa tuotantolaitosten omistuksesta olisi globaalisti kiinalaisissa käsissä ja sitten Kiinan valtio julistaisi kansanarmeijan tukemana kommunismin saavutetuksi.

Ilmasto on melkoisen globaali asia, kuten alkaa olla myös ilmastohuoli. YK:n alainen IPCC kertoo, mikä meitä on uhkaamassa, ellemme muuta elämäämme. Tässä olisi ehkä globaalin hiiliveron paikka? Kun globaali verotus saadaan alkamaan, niin sillehän ei ole mitään takeita, että se jää alkupisteeseensä. Verotuksella hankittujen pääomien kertyminen YK:n haltuun johtaisi tietenkin myös yritysten ja epäkaupallisten organisaatioiden tukirahoitukseen ”hyviin” hankkeisiin. Kun tähän lisättäisiin rahan digitalisointi, jolloin kaikkia epätoivottavia hankintojasi voitaisiin rangaistusverottaa ja vapaus kivapuheeseen valvotusti kaikessa tietoliikenteessä, niin sillähän ei edes olisi väliä, kuka nimellisesti ne tuotantovälineet omistaisi, kulttuurimarxilainen kommunismi vallitsisi ja määräisi, mitä niillä saa tehdä.

Ilmestyskirja kertoo pedosta, joka paranee kuolinhaavastaan. Nykyajassa tuo peto voisi olla marxilaisuuskin.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu