Koronarokotusten potilasvahinkotiedottaminen hyvin puutteellista

Netissä ja täällä Puheenvuorossakin on kiertämässä suomenkielinen viesti, jossa ylilääkäri Hanna Nohynekin suuhun on pantu sellaiset sanat, jotka kumovat alla olevan todennettavissa olevan lainauksen:

”Rokotteen valmistajalla on tuotevastuu. Jos tulee vakava haitta, meillä on olemassa potilasvahinkolaki ja vakuutus, josta valtio korvaa.” (Linkki). Päiväys 11.2.2021

Kysymys Nohynekille päiväyksellä 12.5.2021: ”Kuuluuko rokotettu potilasvahinkolain piiriin?” (Linkki)

Vastaus: ”– Meillä on tarkoitus käydä näitä vastuukysymyksiä läpi STM:n asiantuntjajuristien kanssa. On tärkeää, että näissä äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa potilas ei ole tyhjän päällä.”

Niinpä ilmeisen väärennetyn viestin asiasisältö voisi pitää paikansakin, kukin vastaa itse ottamastaan rokotteesta. Jos tässä on kyse tiedottamisen epäonnistumisesta, niin kyllä se nyt pikaisesti tulisi korjata. Huomautan, etten löytänyt täsmätietoa siitä, vastaako potilasvahinkolaki näiden uusien rokotteiden aiheuttamia vahinkoja edes periaatteessa. Tiukan takanahan se on ollut sikaflunssarokotteessakin, joten ei niitä korvauksia kaikille kumminkaan tulisi. Vaan jos minä en löydä tietoa netistä, niin ei sitä silloin löydä ainakaan 90% suomalaisista.

Itse itselleni vielä tuon hyväksynkin, että olen vastuussa ottamistani piikeistä, mutta nyt kun alaikäisiä lapsiakin houkutellaan allekirjoittamaan rokotussopimuksia, niin olisihan nuo laillisuusasiatkin hyvä olla kaikkien tiedossa ja myös kunnossa. Ja jos eivät nyt ole kunnossa, niin sitten pikaisesti vaikka lainsäädännön kautta laitettava kuntoon. Ettei potilas jäisi tyhjän päälle.

Ehkä tähän loppuun on vielä hyvä todeta, etten usko THL:n tai terveydenhuoltojärjestelmämme pyrkivän vahingoittamaan kansalaisia. Kyse on enemmänkin poikkeusolosuhteiden aiheuttamasta tilanteesta, jossa siis vähintäänkin tiedottaminen on ollut surkeaa, mutta mahdollisesti myös potilasvahinkosuoja puuttuu.

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu