Kuka hallitsee kännykkääsi, hallitsee sinua?

Uskonnollisessa julistuksessa on esiintynyt puhetta sielun hallitsemisesta. Nyt tämä asia ollaan toteuttamassa digitaalisesti: Yle uutisoi kiinalaispuhelinten välttämisvaatimuksesta Liettuasta (Linkki). Syynä se, että niillä voidaan hallita, millaisia viestejä puhelimen käyttäjä voi lähettää. Kiinan kommunistipuolueen vastaiset viestit eivät lähde.

Tässä vaiheessa puhelimen ostajalla on vielä valinnanvapaus sen suhteen, kenenkä antaa seurata itseään ja hallita viestintäänsä. Jos tulevaisuudessa hallintavalta siirtyy monopolille, valinnan vaiva jää historiaan.

Nyt siis olisi korkea aika miettiä, mitä kannattaa digitalisoida ja mikä pitää lain voimalla kieltää. Suomessa käyttöön otettava koronapassi on nyt hyvä esimerkkitapaus kännykän mahdollisuuksista vallankäyttöön (Linkki). Tähän saattaa liittyä vielä digisyrjintä, sillä missään en ole nähnyt tietoa siitä, miten niitä ihmisiä kohdellaan, joilla ei ole oikeanlaista puhelinta, vaikka rokotukset olisivatkin kunnossa.

+7
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu