Liian vähäisestä rasismista Suomessa

Suklaasuukkojen väriskaalaa. Tekijäviite: Von Frank C. Müller, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3098471

Suomessa rasismia näyttäisi olevan ainakin suomalaisten parissa liian vähän. Tähän viittaa erään blogistinkin syytös, että kaikki Suomen suurimpiin kuuluvan puolueen jäsenet ja ilmeisesti myös kannattajat ovat rasisteja. En linkitä, kun en halua provokaattorille lukijoita.

Mutta ei tuo provoväite ole suinkaan ainoa esimerkki oikean rasismin vähyydestä Suomessa. Eräs osoitus siitä on se, että on pitänyt leimata pitkään käytettyjä suomen sanoja rasistisiksi. Nythän niitä ei voi edes tänne Puheenvuoroon kirjoittaa, kun blogi menee hylkyyn pelkästään sanan tarkastelusta. Mutta linkitän (Linkki).  N-henkilönsuukko-valenimellä tunnettu makeinen todistaa, ettei n-henkilö sanana ollut mitenkään vastenmielinen tai haukkumanimitys. Eksotiikasta lähinnä kyse ja siitä, että nimitys suomennettiin saksasta. Missäänhän ei esimerkiksi ole myyty r*ssänsuukkoja, koska r*ssä on haukkumanimi.

Rasismia tai paremminkin näennäisrasismia saadaan siis lisätty rasistisoimalla sanoja, joita ihmiset ovat tottuneet käyttämään. Kun monet maahanmuutajat ovat rasistisia, niin he tietenkin pyrkivät loukkaantumaan tuollaisista neutraaleista sanoista. Ja voihan olla, että osalle on syntynyt väärinkäsitys suomen sanoista, koska antirastit ovat valehdelleet heille.

Antirasismitoiminta kaipaa siis säilyäkseen lisää rasismia tai edes näennäisrasismia, jota se synnyttääkin keksinnöillään ja valheillaan. Samalla siinä ohitetaan maahanmuuttajien rasismi ainakin Suomessa. Jos näin ei ole, niin missä on esimerkki rasismista tuomitusta tummaihoisesta maahanmuuttajasta Suomessa.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu