Metsään meneviä ajatuksia

Metsää Kolilla. Tekijäviite: By Lobke Thijssen - Oma teos, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=849212

Suomen BKT:stä  5-10% muodostuu metsätaloudesta (LinkkiPDF). Talousmetsät ovat osin puupeltoja, mutta Suomessa on runsaasti myös virkistyskäyttöön varattua metsämaata.

Jos ajatellaan EU:n suurimpia valtioita, niin niiden pinta-ala on Suomen luokkaa ja asukasmäärä taas karkeasti kymmenkertainen Suomeen verrattuna. Jos vaikka noissa maissa metsätaloutta olisi se määrä mitä Suomessa, sen merkitys olisi siltikin vain prosentin tasolla BKT:stä. Vastaavasti virkistysmetsien tarpeen voisi arvella olevan kymmenkertainen Suomeen verrattuna, koska asukasmäärä on kymmenkertainen.

Mitä tästä seuraa?  No tietenkin sitä, että ajatus metsästä on ihan erilainen keskieurooppalaiselle kuin suomalaiselle. Että suomalaisen metsänomistajan pitäisi monipuolistaa puupeltonsa lajistoa on vastaava vaatimus, kuin vaatia sakalaisen maanviljelijää pitämään huolta vehnäpeltonsa rikkaruohokannasta.

Nyt sitten EU:ssa kaikki metsää omistamattomat ja sitä kasvattamattomatkin pääsevät päättämään metsistä. Siitä ei hyvää seuraa Suomelle (Linkki).

Oma käsitykseni EU:sta ja Suomesta yleisemmin on se, että EU pitkälti yhteensopimaton Suomen kanssa. Eihän siellä ole edes meille sopivaa raideleveyttäkään laajemmassa käytössä, panttipullojärjestelmästä puhumattakaan. EU:ssa on paljon idealismia, mutta sitten siellä menee ajoittain ja paikoittain yli. Esimerkiksi manittakoon Saksan ydinvoimaloiden alasajo. Sehän on toiseksi suurin typeryys yleensä järkevien saksalaisten historiassa. Suurin typeryys oli valita itävaltalainen luonnonsuojelija valtakunnan kansleriksi. Pahimmassa tapauksessa Suomi vielä maksaa tuosta saksalaisten tuoreemmasta typeryydestä Uniperin verran.

Kunhan Suomi pääsee jäseneksi Natoon, maahan pitää saada sellainen hallitus, että se tekee vähintään selvityksen, mahdollisesti myös suunnitelman EU-erosta. Brexitin ongelmien ei tarvitse toistua Fixitissä, jos sellaiseen kansanäänestyksellä sitten päädyttäisiin.

+7
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu