Miehitys ilman armeijaa

Miehitys sisältää määritelmällisesti aseiden käytön aluevaltauksessa (Linkki). Nyt kuitenkin ajattelen tilannetta, joka vastaa miehitystä tai valtausta ilman aseita tai vähintäänkin ilman aseellista armeijaa. Yllättävästi HeSa kirjoittaa tänään Australiasta (Linkki), miten maa on Kiinan hiljaisen maahantunkeutumisen kohteena. Artikelissa kerrottu Tiibetin itsenäisyyttä kannattavan mielenosoituksen jääminen kiinalaisten järjestämän vastamielenosoituksen varjoon on esimerkkitapaus, miten miehityksen etujoukot voisivat hetkellisellä ja paikallisella ylivoimalla vaikuttaa julkisen tilan käyttöön.

Ajattelemani aseettoman miehityksen eräitä edellytyksiä on se, että kohtuullisen yksimielisiä, miehityshaluisia joukkoja on lukumääräisesti selvästi enemmän kuin kohdemaan asukkaita ja kohdemaassa rajat ovat auki maahanmuutolle tai vähintäänkin asylum-taikasanalle. Ihmisoikeudet sekä demokratia yhtäläisine äänioikeuksineen pitäisi sitten lopusta miehtiyksestä huolen.

Koska Suomessa kantaväestöä on n. 5 miljoonaan ihmistä, tämän maan miehittämiseen ihmisoikeuksia loukkaamatta ja demokraattisesti riittäisi alle 10 miljoonaa riittävän yksimielistä uudisasukasta. Ihan vaan esimerkkinä: Intiassa on lukuisia osavaltioita, joissa vähemmistöuskonnon edustajia on riittävästi Suomen miehittämiseen. Kuten afgaanimiehet tulivat taannoin Suomeen Syyrian sotapakolaisina, Intiasta voisi tulla Suomeen 5…10 miljoonaa ”rohingaa”.

Tässä vaiheessa aseeton miehitys on hypoteettinen mahdollisuus, yhtään selkeää ja loppuun asti toteutunutta esimerkkiä ei ole tiedossani maailmalta. Sen torjuntaan kannattaisi kuitenkin valmistautua, koska Australiassakin herättiin HeSan artikkelin mukaan liian myöhään Kiinan hiljaiseen vaikuttamiseen, joka ei tokikaan vielä vastaa miehitystä, mutta on askel siihen suuntaan.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu