Mikä on kansanryhmä?

Wikipediasta löytyy kohtalainen kokoelma ”vihapuheisiin” liittyvistä tuomioista ja tuomitsematta jättämisistä (Linkki). Kansanryhmiä on mm. somalit ja juutalaiset. Näistä tuskin paljon erimielisyyttä syntyykään käsitteen osalta. Mutta että kikkarapäät on kansanryhmä, niin se on jo vähän oudompaa. Näistä kansanryhmistä ei saa puhua pahaa eikä pitää heidän pahoinpitelyään väheksyttävänä. Sitten taas on epäkansanryhmiä, kuten natsit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät, joiden tappamiseen saa ainakin toisia kehottaa, ehkä myös itse valmistautua.

Nyt käräjäoikeudessa kansanryhminä pidetään kaikkia maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita, vaikkei näillä ole oikein mitään kulttuurillista tai etnistä yhteyttä keskenään (Linkki).  Tässä kansanedustaja Tynkkysen tapauksessa lisämausteena on se, että hän julkaisi itselleen tulleita yleisökirjeitä, mutta alkuperäiset viestien kirjoittajat eivät olleet syytettyinä. Onhan se tietenkin niin, etteivät he niitä viestejä levittäneet ”yleisön keskuuteen”.  Vaan kun tämä oli jo kolmas kerta, kun Tynkkynen sai vähintään alustavan tuomion, niin jos vastaavasti Venäjällä tai Kiinassa olisi kohdeltu opposition edustajaa, niin eiköpä tuossa vainosta puhuttaisi?

Missähän se kansanryhmän ja epäkansanryhmän raja oikein menee? Ehkä niitä kansanryhmiä vielä sikiääkin aina tarpeen vaatiessa? Loiset on varmaankin kansanryhmä, mutta onkohan loisimattomat ihmiset kansanryhmä? Entä turvapaikkaa hakemattomat tai maahanmuuttamattomat?  Vai olisiko selkeämpää, että koko ihmiskunta olisi kansanryhmä, eikä sitä tai mitään sen osaa saisi sanoa koostuvaksi kakkiaisista? Poikkeuksen tekisivät tietenkin natsit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Siis kyllä jonkun maan kansalaiset on mielestäni selkeä kansanryhmä, kuten perinteiset rodut ja vähemmistöryhmät, mutta maahanmuuttajat eivät minusta ole kansanryhmä sen enempää kuin maahanmuuttamattomat.

Tässä vielä lakiteksti perusmuotoisesta kiihottamisesta (Linkki):

”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu