Mitä järkeä on puhua aluevaaleissa polttoaineiden hinnoista?

Vakaa aikomukseni oli vähentää kirjoittamistani US Puheenvuoroon aluevaalien alla, niin että ehdokkaiden kirjoituksille tulisi vähän lisää tilaa. Vaan ehkä tähän yksi aluevaalijuttu mahtuu Helsingissäkin asuvalta blogistilta?

Arvostettu kuopiolainen blogisti Mika Hyvärinen on arvioinut bensa-sloganin olevan ehkä kaikkien aikojen tyhmin (Linkki). Tuon blogin keskustelu herätti mielessäni kysymyksen, että olisiko joillakin myös haluja estää tyhmien vaali-iskulauseiden käyttäminen epädemokraattisina? Blogisti Hyvärinenhän ei itse ole tullut tunnetuksi PS-puolueen innokkaan kannattajana, joten hänen veikkaisin olevan iloinen tyhmäksi arvelemastaan sloganista.

Aluevaaleissahan ei päätetä polttoaineiden hinnoista. Niistä päättää maan hallitus verotuksen osalta ja mm. kansainväliset kapitalistit tuotteiden verottomien hintojen osalta. Bensalitrassa on jotain yli 50% veroa. Tämä vero ei satu Helsingissä sujuvasti toimivaa joukkoliikennettä käyttävään ihmiseen läheskään niin kovasti, kuin monilla aluevaalialueilla asuviin. Niillä alueilla kun ei ole sitä sujuvaa joukkoliikennettä ja tavarakin sinne liikkuu naftalla. Kaiken huipuksi taitaa vielä olla köyhimmillä alueilla kehnoin joukkoliikennekin (Linkki). Täältä kautta polttoaineiden hinta alkaakin sitten koskettaa aluevaalien äänestäjiä. Jos polttoaineen hintoja korottamaan pyrkivät puolueet (hallituspuolueet) saavat aluevaaleissa siipeensä, voi alueiden autoilevilla asukkailla olla tulevaisuudessa varaa käydä siellä uudella terveysasemallakin, joka sijaitsee keskuskaupungissa.

 

Lisäys 15.1.2022 klo 16.

Järvenpäässä oli aluevaalitilaisuus ja kuhinaa.
+5
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu