Oikeansuuntaiset, mutta riittämättömät toimet Kreikan tielle pääsemiseen

Perjantai kaipaa uutta juttua. Heti alkuunsa tunnustan, etten ole talousviisas, mutta olen lukenut aikoinani paljon Aku Ankkaa.

Meille kaikille kallis hallituksemme on tekemässä uutta velkaa 40 miljardia (Linkki). Tämä ei kuitenkaan riitä siirtämään Suomea Kreikan viitoittamalle tielle, jossa muut EU-maat tulevat takaamaan ja velkarahoittamaan velkaantunutta jäsenmaata. Toimet ovat siis olleet oikeansuuntaiset, mutta riittämättömät. Näinhän oppositiossa on tapanakin kehua hallituksen hyviksi koettuja toimia.

Kuulin minua paremmin asiaan perehtyneeltä ihmiseltä, että Suomen lainanottopotentiaali olisi 200 miljardin euron luokkaa lisää valtionvelkaa. Kun tämä määrä uutta velkaa otettaisiin ja koko summa jaettaisiin kaikille kansalaisille vauvasta vaariin, niin siitä tulisi n. 40 000€ jokaiselle. Kaikki suomalaiset olisivat silloin vähintäänkin keskituloisia ja valtio Euroopan köyhimpiä, ihan välimerelliseen tyyliin, vaikka emme elä Välimerellä päinkään.  Sitäpä köyhää Suomen valtiota sitten saisi tukeakin.

Keskituloiset ihmiset eivät kaipaa asumis- eivätkä toimeentulotukia, niinpä Kelan toimipaikat voitaisiin lähes sulkea ehkä useammaksikin vuodeksi. Valtavasti muutakin byrokratiaa voitaisiin supistaa, kuten arvatenkin EU vaatisikin taloustilanteesta johtuen ja tukemisen vastapainoksi.

Hyvin harvan pienyrittäjänkään kannattaisi heti lopettaa heikosti kannattavaa yritystään, kun olisi kuitenkin ”helikopterirahaa” omaan elämiseen. Yrittäjille jäisi aikaa hakea vaihtoehtoja toimintaansa.  Maksukykyisiä asiakkaitakin olisi entistä enemmän.

Valtiohan saisi sitten ennätysmäiset verotulot, kun suurella enemmistöllä marginaalivero menisi yli 50% ja arvonlisäverotulotkin olisivat varmaan huipputasolla. Näillä ja itsekseen syntyvillä byrokratian leikkauksilla valtio varmaankin selviäisi ensimmäisistä valtionvelan lyhennyksistäkin. Sittenhän apuun tulisi EU.

Tavoiteltuna lopputulosena olisi siis köyhä valtio laihoine byrokratioineen ja vähintään keskivarakas ja edelleen onnellinen kansa.

Artikkelikuvan pakolliset tiedot: Kuvaaja Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia
Käyttöoikeudet Ministerikuvat ovat hyödynnettävissä CC-BY-4.0 -lisenssillä (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.fi)
Kuvausaika 18.5.2021

 

+6
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu