Ovatko feministit nyt hiljaa?
Vähemmälle huomiolle on jäänyt HS:n viimeisimmän presidenttivaaligallupin tulos, että kolmella naisehdokkaalla on yhteensä vain 12% kannatusta. Äänestäviä naisia on käsittääkseni paljon suurempi prosenttiosuus väestöstä, enkä ole huomannut feministienkään kannanottoja, että ”Nyt on taas naisen vuoro”.
Vaikken nainen olekaan, olen muistaakseni joskus äänestänyt Sari Essayahia. Että kyllä miehetkin voivat äänestää naisehdokkaita.
Vähintä, mitä feministit nyt voisivat mielestäni tehdä, olisi kertoa, miksi nainen on huonompi ehdokas kuin mies.
Risto. Nyt olet erehtynyt: ei se feminismi naisia puolusta. Ei näe mitään ongelmaa naisten mustiin säkkeihin pukemisessa, ei tue naisia presdenteiksi, ei kannata tasa-arvoa oikeasti.
Sen sijaan feminismi on se vihervasemmistolaisen liikkeen haara, jonka on määrä kusettaa hyväuskoisia naisia toimimaan vasemmiston hyväksi niin kuin sen johto kulloinkin tahtoo. Nyt se tahtoo Pekka Haaviston Suomen presidentiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä feminismin näennäis- tai hämäysluonne tulee juuri nyt hyvin esille tässä vaalikampanjassa.
Ilmoita asiaton viesti
hömpsöti pömpsöti
Ilmoita asiaton viesti
Selittääkö tuo vastauksesi myös kysymyksen feministien vaikenemisesta?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ihmeessä naisen tai feministin pitäisi äänestää naisehdokasta, jos tämä ei tunnu mieluisalta tai sopivalta? (=kommentti #4065260)
Ilmoita asiaton viesti
Jospa feminismi karsastaa vain heteromiehiä?
Ilmoita asiaton viesti
Voihan se noin olla. Se, ettei Sari näyttäisi pääsevän KD:n kannatusprosenteillekaan voisi johtua uskon loppumisesta, mikä on ehkä ymmärrettävää, eikä välttämättä liity feminismiin mitenkään. Ettei Jutta pääse edes puoleen puolueensa kannatuksesta on jo vaikeammin selitettävissä ilman feminismin hämäysluonnetta.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä onko tässä suuntauksestakaan kyse, mutta Haavisto on aktiivisesti ajanut feminististä ulkopolitiikkaa ainakin puheissa:
https://um.fi/uutiset/-/asset_publisher/GRSnUwaHDPv5/content/mita-on-feministinen-ulkopolitiikka-/35732
Stubb taas on toistuvasti kertonut olevansa feministi:
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015030819318191
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko se nyt niin, että Mika Aaltola olisi vahvoilla, jos vain olisi ilmoittautunut feministiksi? Kyse ei siis olekaan sukupuolesta?
Ilmoita asiaton viesti
Risto alkaa päästä jäljille, feminismissä ei ole kyse pelkästä sukupuolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä joillekin tosiaan tulee yllätyksenä, että sankka joukko miehiä on ilmoittautunut feministeiksi ja vielä yllättävämpää on, että ne kaikki eivät ole homoja.
Maailma on kummallinen paikka Suomen uutisten ulkopuolella.
Ilmoita asiaton viesti
”Ulkopoliittisen instituutin johtajana Mika Aaltola korosti sekä naisten lukumäärän kasvattamisen tärkeyttä Ulkopoliittisessa instituutissa omalla johtokaudellaan että naisnäkökulman huomioimista tutkimuksessa. Aaltola totesi myös, että Suomen rahoittaessa johdonmukaisesti esimerkiksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenia, Suomi saa samalla tärkeää poliittista pääomaa ja näkökulmiaan kuuluviin järjestön toiminnassa.”
https://unwomen.fi/uutiset/verkoston-presidentinvaalipaneeli/
Femakko mikä femakko.
Ilmoita asiaton viesti
Aaltolalla ja Stubbilla on molemmilla ollut taipumusta sanoa sitä mitä kuulijat haluavat kuulla.
Ilmoita asiaton viesti
Todellakin.
Ilmoita asiaton viesti
Stubbin kohdalla parissa viimeisimmässä suuressa vaalikeskustelussa tuo taipumus on mennyt aavistuksen verran liian pitkälle ja läpinäkyväksi. Se on aiheuttanut hiukan säröä hänen imagoonsa. Ikäänkuin yrittäisi hiukan liikaa sen sijaan, että keskittyisi viestittämään asioista niin kuin oikeasti katsoo totuudelliseksi. Hjalliksen kohdalla ollaan sitten toisessa ääripäässä – puhuu kaikesta niin suoraan ja selkeästi kuin oma ego sanelee eikä piittaa mitä muut ajattelevat.
Ilmoita asiaton viesti
Ministeriön tasa-arvoyksikössä työskentelee 18 naista ja 0 miestä – feministien paratiisi.
Ilmoita asiaton viesti
Sulla on vanhaa tietoa, siellä on tällä hetkellä töissä 12 naista ja 1 mies. Syynä miesten vähäisyyteen on se että pätevät miehet eivät juurikaan hae tasa-arvoyksikön virkoja. Virkoja ei täytetä sukupuolen perusteella, vaan se valitaan joka on koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevin.
https://stm.fi/tto/tasy-henkilosto
https://www.verkkouutiset.fi/a/hallituksen-tasa-arvoyksikossa-tyoskentelee-18-naista-ja-0-miesta-tassa-syy/#d4ad4122
Ilmoita asiaton viesti
”Virkoja ei täytetä sukupuolen perusteella, vaan se valitaan joka on koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevin.”
Samalla argumentilla on perusteltu myös sitä, että suuryhtiöiden hallituksissa on perinteisesti ollut selkeä miesenemmistö. Mutta siitä huolimatta on vaadittu naiskiintiöt.
Ilmoita asiaton viesti
Pörssiyhtiö voi ihan itse määritellä millä pätevyyskriteereillä valitsee hallituksensa jäsenet, ministeriöt ja virastot joutuvat valinnoissaan noudattamaan valtion virkamieslakia jossa on määritelty kelpoisuusvaatimukset.
Onko tuossa yli 250 hengen pörssiyhtiöitä koskevassa direktiivissä mitään järkeä on sitten toinen kysymys. Perusteluita on esitetty puolesta ja vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilainen teki ylimielisen vaikutuksen tullessaan mukaan kisaan vasta marraskuun loppupuolella. Se nyt vaan oli liian myöhään, kisa oli jo hyvässä käynnissä. Äänestäjille ei voi sanella ehtoja. Kun hänellä ei ole ollut mitään ällistyttävää uutta tarjolla, niin on sitten jäänyt vain ydinryhmänsä kannattamaksi.
Tarja Halonen sai ääniä, koska oli nainen. Mutta se tehtiin jo, nainen on ollut presidentti. Nais-slogan meni jo.
Ilmoita asiaton viesti
Jutta otti virkavapaata 2.12.2023 alkaen:
https://commissioners.ec.europa.eu/jutta-urpilainen_fi
Olsiko hän voinut ottaa sen virkavaapaansa noinkin myöhään, mutta silti jo vaikka kesällä ilmoittaa, että on ehdokkaana? Ajattelen vain, ettei silloin olisi ehkä niin pahasti syntynyt tuota ylimielisyyden tunnelmaa? No, se mikä on tapahtunut, on tapahtunut.
Ilmoita asiaton viesti
Ei aito feministi vaikene, vaan heiluttaa kaftaanin helmaa ja kannattaa avoimesti ( melkein ) tasa – arvoa.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008876834.html
Ilmoita asiaton viesti
Jutta oli vain kohtelias vieras ja noudatti moskeijan pukeutumissääntöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Kylläkyllä :
– Tuntuu pieneltä ja nöyrältä olla tässä kauniissa paikassa, joka ilmentää islamin sanomaa rauhasta, monimuotoisuudesta ja suvaitsevaisuudesta,
Feminsti Jutta paaluttaa näin islamin suurta viisautta
Ulkoministeriön sivuilta
” Rikostapauksissa sovelletaan tietyissä tapauksissa islamilaista sharia-lakia. Sharia-laissa rikoksiksi luetaan muun muassa alkoholin käyttö, aviorikos (avioliiton ulkopuoliset suhteet) ja homoseksuaalisuus. ”Sukupuolelle epäsovinnaisen vaatetuksen käyttö” on niin ikään kielletty.
Maan lainsäädäntö sallii kuolemantuomion useissa rikosnimikkeissä ml. murha sekä terrorismiin ja huumausainerikoksiin liittyvät tapaukset. Myös homoseksuaalisuudesta voidaan sharia-lain mukaan tuomita kuolemaan. ”
Ilmoita asiaton viesti
Islamilainen suvaitsevaisuus on Abu Dhabissa kohonnut tasolle, jota meidän on vaikea ymmärtää. Mutta Jutta nyt ainakin hyväksyy sen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ihmeessä naisen tai feministin pitäisi äänestää naisehdokasta, jos tämä ei tunnu mieluisalta tai sopivalta?
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, olisin olettanut, että vaikka siksi, että naisehdokkaissa on feministi?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi naisen pitäisi äänestää feministiä?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä ”nismejä” on ne 3000 muuta sukupuolta? Ja onko heille edes ”kelvollista” ehdokasta mukana?
Ilmoita asiaton viesti
Nythän tässä on jo selviämässä, miksi feministit eivät äänestä naista. Kiitos siitä kommentoijille, sehän tämän blogin kysymys oli.
Sitten voisi kysyä sitäkin, miksi demarit eivät äänestä Juttaa? Juttahan pääsisi 2. kierrokselle miltei pelkillä demariäänillä, jos verrataan puolueen kyselykannatukseen. Siihenkin on tavallaan vastaus tullut ”liikkuvalta demariäänestäjältä”, eli kommentoija Valoselta.
Li on ilmeisesti saamssa äänimäärän, joka kutakuinkin vastaa Vasemmistoliiton kannatusta, joten häneltä jäi puuttumaan vaan ne (lisäys: puolueen ulkopuoliset) feministiäänet, kun hän nyt sentään on feministikin, jos olen oikein ymmärtänyt.
Sarin niukalta vaikuttava kannatus voitaneen selittää sillä, etteivät KD:n äänestäjät uskoneet ihmeeseen?
Ilmoita asiaton viesti
IS kirjoittaa samasta aiheesta:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010145002.html
Ilmoita asiaton viesti