Pääministeri Marinilla asiatonta bailausseuraa

Pääministeri Marin on pyytänyt anteeksi Kesärannasta otettua asiatonta kuvaa (Linkki). Ihan yhtä hyvin hän olisi voinut pyytää anteeksi sitä, että hänellä on ollut asiattomasti käyttäytyviä vieraita juhlimassa ja kuvailemassa Kesärannassa.

Menneinä vuosina ministerit ovat julkisuudessa käyttäytyneet vakaasti ja arvokkaasti, jos vaikkei se yksityiselämä ole kaikilta osin aina niin ihailtavaa ollutkaan. Se on pidetty ikäänkuin verhon takana.  Tämä örvellyksen pimittäminen kansalta on ehkä kuitenkin vaikuttanut siihen, että ministereitä on arvostettu yli puoluerajojen ja ovat saaneet ainakin kadulla kulkea rauhassa.

Mitä itse muistan, niin A. Stubb taisi pyrkiä ”rentouttamaan” ministerien vakaata ja arvokasta olemusta. Siitä tuli pyyhkeitä. Sanna Marin on pyrkinyt viemään tämän ”rentouttamisen” vielä pidemmälle, nyt siis osittaiseen anteeksipyyntöön asti.

Opposition virkahan on koiran virka, haukkua hallitusta. Itsekin oppositiopuolueen jäsenenä en kuteinkaan isommin osaa haukkua Sanna Marinin varsinaista hallitustyötä, koska hänen kautensa on ollut varsin haasteellinen ja ei ole varmuutta, että joku muu olisi hoitanut asioita häntä paremmin. Varsinkin Natoon liittymisessä hän on joustavasti muuttanut aiempaa kantaansa. Nyt kuitenkin on hänen vapaa-ajan ”seurakuntansa” tai ”kuplansa” alkanut herättää epäluottamusta, joka sitten kohdistuu itse pääministeriinkin. Kärjistäen sanottuna olemme iloisia, että hän on ollut huumeeton jo ainakin neljä päivää.

Ehkä voin esittää vaatimattoman toivomukseni Sanna Marinille: tapaa sitä bailausporukkaasi vain loma-aikoinasi. Äänestäjät sitten arvioivat huhtikuussa, miten hyvin on mennyt pääministerin pesti. Minusta olisi jotenkin demokraattista, jos kolme suurinta puoluetta muodostaisivat uuden enemmistöhallituksen, jolloin SDP:kin olisi todennäköisesti mukana korjaamassa edellisen hallituskauden aiheuttamia ongelmia.

Artikkelikuvan pakolliset tiedot: Kuvaaja Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia
Käyttöoikeudet Ministerikuvat ovat hyödynnettävissä CC-BY-4.0 -lisenssillä (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.fi)
Kuvausaika 18.5.2021

+2
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu