Päivitin koronapassikantaani

Tekijäviite: By Città di Parma - https://www.flickr.com/photos/comuneparma/51413459088/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109510257

Koronapassihan tarkoittaa henkilökohtaista QR-koodia (Linkki), jonka esittämällä lukijalaitteeseen voi päästä sellaisiin tilaisuuksiin, joissa pyritään välttämään koronan leviämistä vaatimalla koronapassia kaikilta. Ja passinhan saa, jos on kahdesti koronarokotettu.

Kun Tanska oli jo luopunut koronapassista, kun Suomi vasta sai sellaisen käyttöön, arvelin sen olevan turha. Vaan koronatilannehan muuttui sittemmin Tanskassakin, niin että koronapassi otettiin jälleen käyttöön (Linkki). Mikseipä siis koronapassille löytyisi käyttöä Suomestakin?

Sehän on sitten selvää, että koronapassin käytöstä voi olla myös haittaa, varsinkin passittomille ihmisille. Tätä kuvastanee se, että kansalaisaloite koronapassin käytön rajoituksista työpaikoilla sai varsin nopeasti vaadittavat allekirjoitukset (Linkki). Itse näkisin, että terveydenhoidon alalla potilaalla pitäisi olla mahdollisuus vaatia vain passillisia hoitajia palvelukseensa.

Näen siis koronapassilla olevan myös hyödyllisiä ominaisuuksia. Eräs niistä on se, että omaa saamattomuuttaan rokottamatta jääneet ottavat rokotuksen ja näin vähän lisäävät huteraa laumasuojaa. Haittapuolelle tulee sitten rokottamattomien kansalaisvapauksia rajoitukset.

Muutoin mielestäni rokottamattomat muodostavat hyvän vertailuryhmän uudenlaisen rokotteen poikkeusluvalliselle käytölle.  Kunhan vain pystyttäisiin järjestämään niin, etteivät rokottamattomat tukkisi tehohoito-osastoja.

Ehkä on hyvä kertoa, etten usko itselläni olevan niin paljon seuraajia, että tällä mielipiteeni muutoksella olisi suurta merkitystä tai uutisarvoa. Lähinnä tämän voinee nähdä merkkinä siitä, miten koronatilanne on nopeasti muuttuvainen. Sen lisäksi tässä on aina mahdollisuus asialliseen koronakeskusteluun.

Artikkelikuvan tekijäviite: By Città di Parma – https://www.flickr.com/photos/comuneparma/51413459088/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109510257

+2
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu