Paljon hyviä kansalaisaloitteita vailla toistaiseksi riittävää kannatusta

Tulipahan taas selattua kansalaisaloitteita (Linkki). Siellä on monia kannatettavia aloitteita, joista puuttuu vielä nimiä, että ne ylittäisivät 50 000 nimen rajan. Itse asiassa allekirjoitin useita sellaisiakin, joissa tuo rajan ylittyminen vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä. Sehän on minusta vähän kuin äänestyksen ja mielipidekyselyn risteytys, tuo aloiteen allekirjoittaminen.

Kansalaisaloitteen tekijöinä oli pääosin minulle tuntemattomia nimiä, mutta olipa siellä yksi kansanedustaja ja yksi entinen puoluejohtaja. Hauska havainto.

Kansalaisaloitteissahan markkinointi merkkaa paljon. Joku sosiaalisen median taituri saattaa onnistua markkinoimaan vähän huonommankin aloitteen niin, että eduskunta saa siitä töitä. Usein nopean onnistumisen takana taitaa olla oikea someverkosto.

Osa heikon kannatuksen saaneista aloitteista näyttää sitten olevan sellaisia, että niistä on ollut rinnakkainen aloite, joka onkin jo päässyt läpi. Eipä minua haittaa, vaikka satuin nytkin kannattamaan käyttövoimaveron poistoaloitetta, joka oli tässä se varjoon jäänyt versio.

Oma periaatteeni on kannattaa aloitetta, jos siitä pääosa on kannatettavaa. Jos vaaditaan sekä A että B, niin ei minua haittaa, vaikka tuo B nyt olisikin vähän turhaa tai ylimääräistä.  Ajattelen, että tuo tärkeä asia A tulee kuitenkin esille eduskunnassa.

Ja tähän lopuksi sitten pari kannatettavaa aloitetta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10917 (Linkki) Taksialalle tehokkaampaa valvontaa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11010 (Linkki) Hyökkäyssotaa käyvien maiden asukkailta viisumit vex. Tämä on mielestäni kohteliaampaa kuin vaatia venäläisiä tuomitsemaan maansa johtaja. Jälkimmäinenhän on maan sisäisiin asioihin puuttumista.

Osa aloitteista ei nyt vedonnut minuun, mutta voihan niitä joku muu kannattaa.

 

+2
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu