Panssarivaunuhyökkäykset menettävät tehoaan?

Kuva 1. Koosteen lähde: https://twitter.com/AncientAlien01/status/1772678204190269602 Kuvaa napsauttamalla se saattaa suurentua.

Nyt uutisoidaan (Linkki), että Venäjä on yrittänyt suurta panssarivaunuhyökkäystä Avdijivkan suunnalla, mutta ilmeisestikin se epäonnistui pahoin (Linkki).

Twitter.com-sivustolta löytyy paljon videokatkelmia ja valokuvia tuhoutuista Ukrainan ja Venäjän panssarivaunuista. Kuvassa 1 on erään videon 4 eri kuvaa, jotka eivät varmasti liity tuoreimpaan panssarivaunuhyökkäykseen aikaleimansa perusteella, mutta se esitetään Ukrainassa tapahtuneeksi. Ensimmäisenä on kuvaa itsemurhalennokin kamerasta läheltä kohdetta. Panssarivaunun päällä on ilmeisestikin jotain suojarakennelmaa ja pari ihmishamoa muistuttavaa osaa. Kuvat 2…4 ovat sitten ilmeisesti tarkkailulennokista, jossa näkyy kohde, räjähdys ja lopputulos. Räjähdyksen suuri voima esitetään johtuvaksi panssarivaunun omista ammuksista, jotka räjähtävät.

Kuten edelläolevastakin voi arvella, twitter.com-sivuston esityksistä ei voi tietää, ovatko ne aina sitä mitä niiden väitetään olevan, mutta tuo lennokkien käyttö panssareita vastaan on kuitenkin yksi uusi tekijä, joka selittää sitä, miksei panssarivaunuhyökkäys nykysodassa ole mikään varma nakki. Panssarivaunuissa uusia ominaisuksia on lähinnä kyhäelmät niiden päällä, mutta panssareita vastaan on lennokkien lisäksi riittävän tehokkaita olalta laukaistavia torjunta-aseitakin. Siis ei edes ilmaherruuden antama suoja takaisi panssarivaunuhyökkäyksen onnistumista.

Tekniikka kehittyy koko ajan, sotatekniikka varsinkin sodittaessa. En ihmettelisi, jos muutaman vuoden päästä nykyisenkaltaiset lennokit olisivat käyneet tehottomiksi iskijöiksi myös panssarivaunuja vastaan. Lennokkien torjunta toisi panssarivaunuille hieman lisää liikkumatilaa, mutta kun kaikenlaista panssaritorjuntakalustoa kehitetään koko ajan, niin ei voi antaa takuuta sille, että vaunumiehistö pääsisi aina vanhuuseläkkeelle. Sanotaan nyt vielä sekin, että Suomen maasto-oloissa niin panssarivaunut kuin lennokitkin ovat vähemmän käyttökelpoisia kuin aroalueilla.

Että Venäjä ylipäätään hyökkäsi, sehän kertoo aika paljon. Avdijivkan valtaus oli vain parempien etenemispaikkojen hakua, ei missään nimessä viimeinen tavoite. Se on sitten arvailujen varassa, missä se takaraja olisi, jos vastus antaisi periksi. Riittäisikö Putinille Donetskin alue, riittäisikö koko Ukraina vai menisikö siinä Moldovakin samaan hintaan? Romania on sitten jo Nato-maa, eikä voine uskoa, että Putin hakisi tieten tahtoen Venäjän täydellistä tuhoutumista.

Ettei Venäjän hyökkäys onnistunut, sekin kertoo jotain. Venäjän perinteiset sotimiskeinot eivät ole enää loistossaan. Ukrainalla on edelleen kohtalaisesti miehiä ja aseita, muttei niin paljon, että rintamalinja alkaisi siirtyä Venäjälle päin. USA aseistaa lisää hyvin aseistautunutta Israelia (Linkki), mutta Ukrainaan ei tunnu aseapua enää riittävän. Ei hyvältä näytä Ukrainan kannalta, kun vielä Trump saattaa päästä taas presidentiksi vajaan vuoden päästä.

 

 

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu