Poistetaanko Unicodesta 卐 vai 卍, vaiko molemmat?

Ben Zyskowicz. Kuvaajaviite: By Paasikivi - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60777191

Kansanedustaja Ben Zyskowicz on näemmä tehnyt varsin tasapuolisen ehdotuksen eräiden äärioikeiston ja -vasemmiston lippujen kieltämisestä (Linkki). Koskee siis natsien hakaristilippua ja kommunistien sirppi- ja vasara -tunnusta. Huolimattomasti tietovirtaa seuraten minullekin oli päässyt syntymään mielikuva hakaristin kieltämisestä. Tämä väärä mielikuva näyttäisi olevan blogisti Putkisenkin viikontakaisessa artikkelissa esillä (Linkki). Tiedä sitten, onko ehdotusta tarkennettu sittemmin.

Jos puhuttaisiin hakarirstin kieltämisestä, niin siinä olisi sitten unicode-merkitkin kiellettävä. Tästä kun äänestettäisiin, niin se menisi jotenkin niin, että Suomi +5 ja Intia -1000 kiellon kannatukseksi. Merkin osalta on siis kyse siitä, että itävaltalainen Aatu meni pilaamaan ihan myönteisen merkin toimimalla sen alla ihmisvihamielisesti.

Aiheseen liittyviä linkkejä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ben_Zyskowicz (Linkki)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hakaristi (Linkki)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Unicode (Linkki)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler (Linkki)

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu