PS kasvattaa suosiotaan, hallitus menettää

HS-gallup kertoo (Linkki), että PS on puolueista ainoa, jonka suosio merkittävästi kasvaa, nyt 1,9 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Samalla PS on ainoa puolue, jonka suosio (22,4%) vastaa suuren puolueen suosiota. Muut puolueet vaikuttavat keskisuurilta tai sitäkin pienemmiltä kannatuslukemiensa perusteella.

Toinen havainto tuosta kannatusmittauksesta on, että hallituksen suosio vajoaa miltei kaikkien hallituspuolueiden osalta. SDP:n alamäki oli tässä vaiheessa itseisarvoltaan kutakuinkin PS:n nousun suuruinen, eli -1,8%. Kolmantena yleishavaintona vielä se, että kaikki oppositiopuolueet lisäsivät mittaussuosiotaan.

Yhden mittauksen perusteella ei voisi päätellä, että onko kyse jostakin ohimenevästä kannatushypystä tai ehkä jopa virherajoihin sisältyvästä vaihtelusta. PS-puolueen kannatus on kuitenkin kohonnut viime aikoina kaikilla mielipidemittaajilla, joten se on ilmeisen aito trendi.

 

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu