Pseudomediassa väärentämätön valokuva

Arvostettu blogisti Petra Nyqvist on tuonut täälläkin muutamaan kertaan esille pseudomedian virheellisiä uutisointeja. Ihan hyvä harrastus sekin, mutta eikö lähtökohtaisesti pseudomedia ole uutisoimassa virheellisesti, jolloin virheiden esilletuonti on vähän turhaa?

Kuva 1. Kuvankaappauslähde: https://mvlehti.net/2020/08/21/paivan-kuva-islamisoitu-uimaranta-helsingissa-varoitukset-arabiaksi-ja-somaliksi/

Nimeltä mainitsemattomassa pseudomediassa oli kuvassa 1 näkyvä valokuva uimarannalta. Siinä näkyy mm. uimakielto mustille skotlanninterriereille ja ulkomaan kielistä tekstiä syvänteestä varoittavassa kyltissä. Oliko kuva manipuloitu?

Kävin katsomassa tilannetta yhdellä Helsingin uimarannalla, Tapaninvainiossa. Kuvat 2, 3 ja 4 kertovat tästä.

Kuva 2.

Tapaninvainion uimarannan ilmoitustaulussa näkyi selvästi kahta kotimaista, mutta myös koukeroita, jotka saattaisivat olla ulkomaankielisiä.

Kuva 3.

Jätekatoksessa oli vain kotimaankielisiä tekstejä näkyvissä.

Kuva 4.

Uimarannan veden läheisyydestä löytyi varoitustaulu, jossa oli kuin olikin ulkomaankielisiä tekstejä. Minulle tuntemattomasta syystä oli käytetty vain kolmea ulkomaan kieltä. Kuten pseudomedian artikkelikin väittää, merkittävä osa ulkomaankielisistä puhuu venäjää tai viroa äidinkielenään, eikä näitä kieliä tuossa taida olla.

Nyt siis on löydetty väärentämätön kuva pseudomediasta. Onko tämä uutinen?  Vai olisiko uutinen se, että mm. venäläiset ja virolaiset matut saavatkin hukkua, jos eivät osaa uida? (Matu = maahan tulija). Vai voisiko uutinen olla siinä, että varoituskyltin lisätekstit ovat lukutaidottomia varten? En minä ainakaan niistä mitään selvää saa.

Ehkä on hyvä vielä korostaa, ettei kieltokyltin koira ole mustan orjan hirvikoira eikä  venäjän musta terrieri.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu