Puheista liittyen 3. maailmansotaan

Denatsifioituja ja demilitarisoituja venäläisvalmisteisia panssaroituja ajoneuvoja Ukrainassa. Natsien käyttämää Z-symbolia ei enää näy. Kuvaajaviite: Автор: President.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116665051

Putinin sota Ukrainasa on aiheuttanut ainkin minulle sotaväsymystä. Mutta yritän vielä vähän aikaa jaksaa.

Kun Venäjän ulkoministeri Lavrov puhuu 3. maailmansodan mahdollisuudesta (Linkki), niin syntyyhän siitä käsitys vakavasta tilanteesta. Vastakohtana tuolle on puhe sotilaallisesta erityisoperaatiosta (Linkki), joka taas on varsin rajattu asia. Erityisoperaation rajalliset tavoitteet ovat olleet demilitarisoida Ukraina ja vapauttaa maa natseista, denatsifikaatio (Linkki).

Koska näen ristiriitaa sotilaallisen erityisoperaation ja 3. maailmansodan välillä, herääkin kysymys, mistä kumpuaa puheet 3. maailmansodasta rajallisen sotilaallisen toimenpiteen yhteydessä. Sitten joudunkin menemään veikkailun puolelle, koska dokumentoitua tietoa ei ainakaan minulla juuri ole.

Venäjän erityisoperaatio on edennyt suunnittelijoiden kertomana suunnitelmien mukaisesti (Linkki). Kolmas maailmansota ei ollut mainittuna suunnitelmissa, mutta sen esilletuonti jälkikäteen viittaa mielestäni siihen, ettei kaikki olekaan sujunut suunnitelmien mukaan. Muutamia selitysvaihtoehtoja:

  1. Kolmatta maailmansotaa ollaan lisäämässä jälkikäteen Venäjän sotilaalliseen erityisoperaatioon Ukrainassa
  2. Puheilla 3. maailmansodasta pyritään ehkäisemään Ukrainan auttamista pelottelulla
  3. Puheilla 3. maailmansodasta pyritään valmistelemaan Putinille kunniallista tietä häviöstä ulos

Enpäs enää löydä netistä sitä USA:n julkilausuttua tavoitetta, että Venäjä pitää saattaa tilaan, jossa se ei enää uudestaan kykene tekemään vastaavaa hyökkäystä kuin Ukrainassa on nyt menossa. Tämän lausunnon mukaista on kuitenkin USA:n varsin mittava aputavoite Ukrainalle (Linkki).  Tämänhän voisi nähdä myös askeleena sitä 3. maailmansotaa kohti. Jos taas ukrainalaiset antaisivat Putinin vapaasti suorittaa täysimitaisen kansanmurhan maassaan, 3. maailmansodan varjo oletettavasti väistyisi.

Itseäni kiehtoo tuo 3. selitysvaihtoehto. Suunnitelma ei sittenkään ole sujunut ja Ukrainasta pitäisi päästä jotenkin eroon niin, ettei se näyttäisi tappiolta. Venäläiset varmasti ostaisivat Putinin selityksen, että hän pelasti Venäjän ja koko maailman 3. maailmansodalta vetäytymällä Ukrainasta. Patriarkka Kirillkin siunailisi.

Lisään tähän vielä linkin yhteen US Puheenvuoron blogiartikkeliin (Linkki), joka liittyy temaan.

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu