Puoluekannatus lokakuu 2020, HeSa

HeSa on julkaissut eduskuntavaaleja ennakoivan puoluegalluppinsa lokakuulta (Linkki). Juuri mikään ei ole muuttunut edelliseen verrattuna, edelleenkin soi ”me tulemme taas” (Linkki). Lyhyesti: SDP on tasaantuneessa kannatuksessaan (-0,1%), PS nousee pikku hiljaa (+0,4%), Kokoomus/Orpo ei vaan saa oppositiopolitiikkaansa puremaan (-0,2%), Keskusta herättää toiveita paremmasta tulevaisuudesta (+0,4%), kuten myös Vihreät (-0,8%), Vasemmistoliitto jatkaa varovaista nousua (+0,2%), RKP ottaa takaisin värähdyksensä alas (+0,1%) kuten KD melkein (+0,1%), Liike Nyt hiipii ylös (+0,1%).

Kuntavaalit ovat tulossa ja niiden äänestys menee karkeasti näiden eduskuntavaalikyseylyjen mukaisesti valtakunnan tasolla. Tähän nähden meidän puheenjohtajamme, tri Halla-ahon puheet kuntavaaleihin liittyvästä valtakunnan tasosta on asiaa. Puoluepoliittiset erot useissa kunnan ratkaisuissa ovat vähäisiä eikä liikkumatilaa ole runsaasti, kun lakimääräiset minimivelvoitteet on pyrittävä täyttämään eikä sitä rahaa sitten muuhun juuri olekaan, useimmissa kunnissa.

Voinee asian nähdä niinkin, että jos hallituspuolueet ottavat onkeensa niitä näpäyttävästä kuntavaalituloksesta ja pyrkivät enemmän asettamaan omat kansalaisensa etusijalle ulkomaalaisiin nähden, eduskuntavaalien tulosta ei voi vielä ennustaa kuntavaalien tuloksesta.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu