SEV ja NATO

By NuclearVacuum - BlankMap-World 198

SEV oli kommunistimaiden talousyhteisö Neuvostoliiton hajoamiseen asti (Linkki). Pienin poikkeuksin kaikki eurooppalaiset SEV-maat ovat liittyneet NATO:on (Linkki). Isoin poikkeus on Neuvostoliiton valtiastasavalta Venäjä, ja toisena voinee sitten mainita Serbian, joka on Jugoslavian NATO:on liittymätön osa. Neuvostoliiton läntiset tasavallat Baltiasta ovat NATO:ssa, kuten DDR:n alueetkin.

Mikä selittää NATO:n imun?  Onko se Venäjän luotaantyöntävyys? Itse epäilen, että Venäjä on ryssinyt suhteensa niin Neuvostoliiton osatasavaltoihin kuin etupiirinsä maihin. Ryssimistä on arvattavasti tapahtunut jo Neuvostoliiton aikoihin, eikä kaikesta voi syyttää Putinin tyhmyyttä.

Kun Suomi oli SEV:in tarkkailijajäsen, niin ehkä Suomikin on mainittava, vaikkei torille mentäisikään. Suomen liittyminen NATO:on oli suuri vahvistus NATO:n koilliselle suunnalle. Toki siinä sitten meillekin tuli NATO-kynnys, jonka yli Putin ei uskalla yrittää. Sen näkee Baltian maistakin, jotka Ukrainaan suuntaamallaan sotavoimalla Venäjä olisi saanut haltuunsa ilman tuota NATO-kynnyksen pelkoa.  Siis Neuvostoliiton alueiden takaisinotto olisikin voinut alkaa Baltiasta.  Nyt se alkoi Ukrainasta, koska Ukraina ei ehtinyt NATO:n suojaan.

Olen hiukka utelias sen suhteen, millaiset älynsä hirttämisen naapuriseuralaiset yms. Venäjän ystävät Suomessa ovat joutuneet tekemään, etteivät ole huomanneet, että Venäjä on heidän elinaikansa ollut itsekäs ystävä, jos ystävä ollenkaan. Tuo Venäjän itsekkyys kun selittää niin hyvin NATO:n suojaan hakeutumisen kaikkien Venäjän aiempien ”ystäväalueiden” osalta.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu