Tanska ei tulisi Suomen avuksi Lappiin?

Talvista maisemaa Raatteentieltä. Kuvaviite: By Tuntematon - https://finna.fi/Record/sa-kuva.sa-kuva-105710, Finnish Wartime Photograph Archive (SA-Kuva), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=549538

Tanskalaisasiantuntija arvelee IS:n tammikuun viimeisen päivän uutisoinnin mukaan, että Venäjä voisi hyökätä Pohjois-Suomeen Naton hajottamiseksi (Linkki). Ideana olisi siis Venäjän hyökkäys merkityksettömälle Nato-alueelle, niin ettei hyökkäyksen torjunta kiinnostaisi keskisen Euroopan Nato-maita ja kun artikla 5. jätettäisiin toteuttamatta, koko Nato menettäisi uskottavuutensa.

IL käsittelee aihetta tänäisessä artikkelissaan (Linkki), jossa pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kansanedustaja Pekka Toveri (kok) arvelee, ettei Venäjä lähtisi taas ottamaan turpiinsa Pohjois-Suomeen. Vähäinen asutus itärajalla mahdollistaisi vapaan tulenkäytön hyökkääjää vastaan ja se tuhottaisiin.

Nyt sitten siihen tämän jutun pääkohtaan: eikö Tanska tulisi Suomen avuksi, jos Venäjä hyökkäisi Pohjois-Suomeen? Mikäli tuo tanskalainen sotilasasiantuntija Anders Puck Nielsen olisi päättävässä asemassa, tuollainen epäilys olisikin perusteltua. Nopealla nettihaulla hänen yhdeksi tittelikseen mainittiin tubettaja. Se on mielestäni varma merkki siitä, ettei kyse ole päättävän aseman ihmisestä, varsinkaan kuin mitään tietoa korkeasta asemasta ei ole ainakaan vielä tullut esille. Jotain laivastokoulutusta Nielsen on ilmeisesti saanut. Sillä ei nyt Suomen pohjoisella itärajalla mitään teekkään.

Media elää klikkiotsikoista, ainakin iltapululehdistö. En pidä todennäköisenä, että Putin toistaisi kaikki Stalinin virheet. Vaan siinäkin epätodennäköisessä tilanteessa Tanska varmaan auttaisi Suomea kykyjensä mukaan.

 

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu