Tapaus Cronberg ja Venäjä

By Kotivalo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30979666

Tarja Cronberg on päässyt jälleen uutisiin (Linkki). Hän on osallistunut tiedekeskeisiin tilaisuuksiin Venäjällä Putinin sodasta välittämättä. Vaikka Cronberg on tiettävästi päässytkin jo eroon Vihreästä puolueesta, hän saattaa edelleen olla idealisti, eikä näe Venäjää imperialistisena valtakuntana, mitä se nyt on.

Minun on vaikea kovasti moittia Cronbergia, koska itsekin olin Krimin ”erikoisoperaation” jälkeen suurinpiirtein samaa mieltä. Siis että Suomi kärsi noista asetetuista rajoituksista, koska meille Venäjän kauppa oli tärkeämpää kuin Portugalille ja Krimhän nyt oli miltei Venäjän sisäinen asia.

Se, että itäinen Suomi kärsii eniten imperialismin torjumiseksi asetetuista rajoituksista, on ilmeistä. Kun Cronberg itse asuu Pohjois-Karjalassa, niin tämäkin voisi olla yhtenä tekijänä vaikuttamassa, että hän yrittäisi rauhanomaisesti ylläpitää naapuruussuhteita.

Jos katsotaan Ukrainaa ja Putinin sodan tilannetta, niin imperialismi on etenemässä, eikä Ukrainalla ole riittävästi omia voimia estää Venäjää tallomasta maaperäänsä. Pulaa on niin ammuksista kuin miehistäkin. Läntinen apu on ollut tipottaista ja erinäisiä rajoituksia sisältävää. Imperialistia ei ole saanut loukata läntisillä aseilla. Että Venäjän imperialismi tulisi torjutuksi ja laajentumishalut ainakin vuosiksi sammutetuiksi, Venäjän pitäisi menettää kaikki se, mitä se on Ukrainasta vallannut, Krim mukaanluettuna. Sehän ei ehkä enää olekaan Venäjälle sotilaallisesti niin tärkeä, koska Sevastopolissa laivoilla on taipumusta yllättäen syttyä palamaan ja upota.

Tuohon Venäjän imperialismin yleistilanteeseen Cronbergin vaikutus lienee vähäinen, mitä nyt voi joutua propagandan mannekiiniksi. Mutta sekin vaikutus rajoittunee Suomeen.

Wikipediaa Cronbergista (Linkki).

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu