Tegnellin strategia ja omikron-variantti

SARS-CoV-2-sukupuu. Tekijäviite: By Soupvector - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=112983798

Valtionepidemiologi Anders Tegnell oli Ruotsin koronastrategian isä pandemian alkukaudella (Linkki), vuoden 2020 keväällä. Se ei sitten toiminut ainakaan siinä suhteessa, että kuolleita tuli paljon (Linkki). Tegnellin strategian pääidea oli kaiketi se, että annetaan taudin levitä läpi populaationa laumasuojan saavuttamiseksi ja suojellaan riskiryhmät, kunnes pandemia on ohi. Strategia saattoi olla täydellinen, mutta ruotsalaiset eivät kuitenkaan olleet täydellisiä. Niinpä kuolema korjasi juuri riskiryhmään kuuluvia. Myöhemmät korona-aallot Ruotsissa ovat sitten osoittaneet, ettei laumasuojaakaan ole saatu täydelliseksi.

Nyt SARS-CoV-2-koronaviruksen omikron-variantti on lähtenyt valloittamaan maailmaa ja vieläpä hyvin nopeasti. Paikoitellen tuo valloitusnopeus on ollut niin suuri, että näin maallikkona tulee epäiltyä, että olisiko se levinnyt myös oireettomana, jolloin sen esiintyvyys jossain uudessa kohdemaassa olisikin suurempi kuin rekisteröidyt testitulokset osoittavat. Etelä-Afrikka on vähintäänkin lähellä omikronin syntymäpaikkaa, ellei sitten ole juuri se. Siellä koronatapaukset ryöpsähtivät jo kaksi viikkoa sitten, mutta koronakuolemat eivät ole kohonneet vastaavasti (Linkki).  Tämäkin vahvistaa sitä tietoa (Linkki), että omikron on pääosin mieto versio tappavuudeltaan ja oireiltaankin.

Kun huomioi vielä sen, että mRNA-rokotteen teho perustuu delta-versiota edeltäneiden virustenkantojen piikkiproteiiniin ja omikronin lukuisat mutaatiota ovat piikkiproteiinia koskevia isolta osaltaan, niin nyt saattaisi olla Tengellin strategian vuoro. Huomioin tässä erityisesti sen, että jo aiemmin alitehoiseksi osoittautunut mRNA-rokete ei mitenkään pysäytä omikronin leviämistä, enintään lieventää niitä pahimpia oireita, joita taas ei juurikaan omikronin tapauksessa esiinny. Lääketieteellisesti hirvittävin ajatus tässä on se, että mitään tekemättä saavutettaisiin ehkä parempi tulos kuin ahkerasti hääräämällä. Eihän siitä tykkäisi edes lääketeollisuus.

Kolmospiikki siis vaikuttaa lähinnä deltaversioon, joka on kuitenkin varsin nopeasti väistyvä omikronin jyrätessä. Näin tehosterokotteella onkin ymmärrettävä kiire. Muutaman kuukauden kuluttua nykyisellä rokotteella ei ole mitään virkaa.

Itse olen ottanut kaksi rokotepiikkiä, käytän maskia kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. En siis suinkaan ylenkatso rajoitustoimia. Epävarmuuden vallitessa on useimmin parempi varautua pahempaan vaihtohtoon, ennen kuin sitten tilanne selvenee. Tällä tietoa olisin kuitenkin valmis vaihtamaan kolmannen rokotepiikin itse yksinasuvana ajoitettuun omikrontartuntaan. Jos tämä ei onnistu, niin odotan sitten omikronrokotetta, jonka kehittämisen ei pitäisi kestää kovin pitkään.

Aika näyttää, olinko oikeassa ja säilyykö tämä aloitus edes niin pitkään.

Linkkejä aiheeseen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Koronaviruspandemia_Ruotsissa (Linkki)

https://en.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2_Omicron_variant (Linkki)

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/12/askel-kohti-normaaliaikaa-omikron.html (Linkki) Miltei viikko vierähtänyt, kun olen odottanut lisätietoja (katso kommentit).

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rkoski/omikron-seuranta-17-12-2021/ (Linkki)

+7
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu