Uskomushoidon kriminalisointialoite

Iltalehti kirjoitti kolmisen vuotta sitten eheytyshoitojen kriminalisoinnista Isossa-Britanniassa mainiten homojen eheytyshoidon olevan uskomushoitoa (Linkki).  Kyseinen lainsäädäntöprosessi vaikuttaisi edelleen olevan vaiheessa (Linkki).

Nyt Suomessa on menossa vastaava kansalaisaloite eduskunnan käsittelyyn (Linkki). Tuore uutinen aiheesta löytyy MTV:ltä (Linkki).

Homous on ollut jonkin aikaa lääketieteellisessä sairausluokituksessa (Linkki): Vaan se sittemmin poistui, ehkä hoitojen tuloksettomuudenkin takia. ”...Homoseksuaalisuuden sairausluokituksesta poistamista alettiin ajamaan Philadelphiassa, Yhdysvalloissa vuonna 1965.” Mutta saattaapa se edelleenkin olla mm. lääkäri Räsäsen luokittelussa.

Nyt kriminalisoitavaksi ehdotetun uskomushoidon ja tuon vanhentuneen lääketieteellisen luokittelun ja hoidon suhde on minulle epäselvä. Olen siinä käsityksessä, ettei kyse ole ainakaan pääosin samanlaisesta hoidosta, vaan että eheytyshoito liittyy enemmän tiettyihin vähemmistökristillisiin piireihin. Tämänkään hoidon teho ei vaikuta olevan kovin kaksinen, koska todistuspuheenvuoroja tyyliin: ”pääsin eroon homouden synnistä eheytyshoidolla” ei ole juuri näkynyt.  Niin ettei kiellon takana näyttäisi olevan ainakaan pelko homojen loppumisesta tehokkaan eheytyshoidon vuoksi.

Nyt ajettavassa lakiesityksessä saattaa olla kolmekin ojaa: miten laki rajataan niin, että 1) sukupuolielimien leikkely jää sallituksi keinoksi muuttaa seksuaalista ilmiasua, 2) muut uskomushoidot eivät tule perässä kriminalisoiduiksi ja 3) homofobiset uskonnot säilyttävät uskonnonvapautensa.

Uskontokysymyshän se on tässäkin mukana, mutta se on niin laaja asiakokonaisuus, ettei oikein sovi lyhyeen blogiartikkeliin. Eräänä esimerkkinä mainitsen vain, että joissakin barbaarikulttuureissa on käytössä uskontoperustainen homojen ”rikkomishoito”: itse teosta kiinnisaatu homo pudotetaan mahdollisimman korkealta katolta alas kadulle. Jos uhri jää henkiin, hänet kivitetään kuoliaaksi. Nyt esillä oleva lakiesitys ei ole puuttumassa tähän, joskin vielä toistaiseksi muut lakimme estävät Suomeen tulevia barbaareja tekemästä tuota julkisesti ja laillisesti.

+1
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu