Valtakunnansyyttäjä liian tunteellinen ja huomiohakuinen?

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen on antanut haastattelun Suomen lain toteutumisesta Ylelle (Linkki). Hän kertoo olevansa pettynyt siihen, että vähemmistön kantaa edustava on jäänyt syyttämättä, vaikka laki on pilkulleen toteutunut, eikä hän edes ole innokas sitä muuttamaan.

Tässä on mielestäni kaksi hieman epäilyttävää seikkaa: syyttäjä ei olekaan toiminut vain virkamiehenä, vaan hänellä on ollut omaa innokkuutta asian suhteen. Siitä siis pettymyksen tunnekin. Näin ne, jotka ovat nähneet tässä  Mäenpään tapauksessa poliittisen ajojahdin piirteitä, saavat epäilyilleen vahvistusta.

Toinen seikka sitten on se, että syyttäjä ylipäätään kommentoi rauennutta juttua. Olisi voinut olla kommentoimattakin, kuten tuhansissa rikosepäilytapauksissa on oltukin kommentoimatta. Tämä viittaa edellä mainittuun innokkuuteen ja ehkä huomiohakuisuuteenkin.

On toki syytä huomata, että jos Mäenpää olisi livauttanut vieraslajivitsinsä toripuheessa, valtakunnansyyttäjä Toiviaisen ei olisi tarvinnut kysellä eduskunnan kantaa asiaan. Tämänhän osoittaa Päivi Räsäsen tapaus.

 

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu