Venäjällä riittää ohjuksia sotarikostenkin tekoon

Venäjä on tehnyt ohjushyökkäyksen useisiin kohteisiin Ukrainassa (Linkki). Erityistä huomiota on saanut Kiovan lastensairaalaan tehty isku. Huomionarvoista on se, ettei Venäjä väitä kohdetta piilotetuksi sotilaskohteeksi, vaan väittää ohjuksen olleen Ukrainan ampuma. Kuvamateriaali tapahtumasta tukee kuitenkin ennemmin raskasta venäläistä ohjusta (Kh-101?) kuin kevyttä Ukrainan käyttämää ilmatorjuntaohjusta ( AIM-120?). Jälkimmäisellä kun ei olisi saanut niin suurta tuhoakaan kohderakennukseen.

Ja juuri se, että Venäjä ei väitä ampuneensa sotilaskohdetta, tekee sotarikoksesta todennäköisen vaihtoehdon tapahtuneelle.

Muutoin Venäjän hyökkäyssota ei näyttäisi paljoa etenevän, mutta laaja ohjusisku kertoo kuitenkin, etteivät ohjukset ole Venäjältä loppuneet. Voi siinä ehkä olla vähän sitäkin, ettei miehiä riitä maan valtaamiseen, niin isketään sitten ohjuksilla siviilikohteisiin.

Vaan eipä Ukrainallakaan näyttäisi olevan kykyä vallata menettämäänsä maata takaisin. Syksyllä on sitten taas kurakelit, jolloin eteneminen on maastossa paljon vaikeampaa.  Kurakelien jälkeen sitten voi olla jo liian myöhä Ukrainalle ehtiä valtauspuuhiin, kun voi tulla Trump.  Ukrainalla on kykyä tehdä lennokki-iskuja syvälle Venäjän puolelle, mutta näistä ”kaukopartioiskusta” saatava hyöty voi jäädä lunastamatta ajan loppuessa. Onhan Trump ainakin kehuskellut saavansa rauhan aikaiseksi 24 tunnissa. Siihen Trumpin rauhaan ilmeisesti sisältyisi tilanteen jäädyttäminen suurinpiirtein rintamalinjojen kohdille (Linkki).

Rauhahan on aina kaunis ajatus, mutta Trumpin rauha voisi tarkoittaa Ukrainalle sitä, että se menettäisi ison osan teollisuuspaikkakunnistaan yms. ja toisaalta Eurooppa saisi jäädä odottamaan, milloin Venäjällä taas on valloitusresurssit koossa. Orbanin rauha tuskin olisi sen parempi (Linkki).

Näkemykseni on melko pessimistinen, mutta nopea ja riittävä apu Ukrainalle saattaisi muuttaa tuloksen positiivisemmaksi. Hyperpositiivisessa tulevaisuudessa Venäjä luovuttaisi Putinin ja Kirillin Haagiin ja Suomi veisi Violaa Venäjälle villisti.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu