Voittaako Kiina USA:n presidentinvaalit?

Parisen viikkoa USA:n presidentinvaaleihin ja viimeinen vaaliväittely on käyty. Ylen aamullisten TV-kommentoijien mukaan Trump ei saanut tyrmättyä Bideniä ja Trump olisi tarvinnut tuon väittelytyrmäyksen voittaakseen. Äänestäjäthän sen sitten lopulta päättävät.

USA:n presidentillä on globaalia valtaa, joten kyseiset vaalit ovat myös suomalaisille merkitykselliset, vaikkei voikaa äänestää eikä varmaan paljon muutenkaan vaikuttaa. USA nähdään edelleen monella tavalla johtavana valtiona maailmassa, mutta Kiina on ottamassa johtoasemaa, joka sille asukaslukunsa perusteella kuuluisikin. Itse olen yrittänyt löytää järkeä Trumpin politiikasta ja olen näkevinäni sitä juuri siinä, että MAGA tarkoittaa ”pidetään Kiina kakkosena”.

Kun Joe Biden johtaa mielipidemittauksissa, eikä hän ole Trumpin tapaan osoittanut havaintojeni mukaan mitään Kiina-antipatioita, niin otsikkoni kysymys saa selityksensä. Vastauksen saanemme seuraavien kymmenen vuoden sisällä, jos meille elonpäiviä suodaan.

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu