Wagenknecht on fiksu kommunisti
Kun minulla ei perussuomalaisena ole mitään lukkiintuneita viholliskuvia, niin voin kehua vaikka kommunisti Sahra Wagenknechtia, mikäli näen aihetta. Ja näenhän minä. Entisen DDR:n alueella Thüringenissä pidetyissä osavaltiovaaleissa Wagenknechtin uusi puolue sai yli 15% äänistä. Ei sitä pottia olisi tyhmä poliittinen johtaja saanut kerättyä uudelle puolueelle. Mutta erityisesti tuo Wagenknechtin fiksuus näkyi mielestäni hänen haastattelussaan tv-uutisissa, jossa hän ei alkanut huutamaan ”natsit, rasistit, natsit, rasistit”, vaan kertoi Thüringenissä vanhojen valtapuolueiden sulkeneen korvansa ihmisten ongelmilta ja siksi kilpaileva oikeistolainen AfD on saanut kannatusta.
Ehkä tässä voi kehua myös Putinin fiksuutta, mikäli pitää paikkansa, että sekä Wagenknechtin puolue että AfD ovat saaneet rahoitusta Venäjältä. Nimenomaan ääripuolueiden kannatuksen kasvattaminen on oletettavasti tehokkain tapa epävakauttaa maata.
Taustatietoja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sahra_Wagenknecht (Linkki) Wikipedia Wagenknechtistä
https://fi.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCndnis_Sahra_Wagenknecht (Linkki) Wikipedia Wagenknechtin uudesta puolueesta
https://www.zdf.de/nachrichten/politik/deutschland/wahl-thueringen-sachsen-berlin-cdu-bsw-koalition-100.html (Linkki) Saksankielistä vaaliuutisointia.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaihtoehto_Saksalle (Linkki) Wikipedia kilpailevasta AfD:stä
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoartovihavainen/natsit-valtaan-thuringenissa/
Blogisti Vihavainen on analysoinut Thüringenin vaalitulosta. Wagenknecht ei ole pääosassa.
Ilmoita asiaton viesti
Putin, Trump ja nätsit!
Oikeasti eihän vanhat valtapuolueet ja niiden puudeli eli perinteinen media tietenkään vastuuta ota tilanteesta jonka ovat saaneet aikaan. Kansa on siirtynyt ääripäihin monessa maassa. Tätä nyt esim. polarisaatioksi kutsutaan.
Historia on melkoisella tavalla nyt auki ja vähän mitä vain voi tapahtua. Ne ketkä vanhaksi elävät näkevät sitten mitä tuleman pitää.
Ilmoita asiaton viesti
Wagenknecht on mikrotaloustieteilijä, minkä luulisi sulkevan pois kommunistisen maailmankuvan. Henkilökohtainen omaisuus (Wikipedian mukaan noin 3 miljoonaa) ei myöskään tue suoranaista kommunistista maailmankuvaa. Kuuluu kuitenkin Kommunistiseen foorumiin. Puolueen mainitaan edustavan vasemmistolaista nationalismia.
– esitti 2017 Naton purkamista
– ajoi Saksan ja Venäjän välistä taloussopimusta
– tuki Hugo Chavesia ja Kreikan Syrizaa
– tukee ajatusta, että Yhdysvallat masinoi hyökkäyksen Ukrainaan
Näiden perusteella sanoisin, ettei hän ole kommunisti vaan putinisti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sahra_Wagenknecht
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän kommarit itselleen omaisuutta keräävät, muiden kohdalla se on väärin ja se pitäisi tulla tietenkin kommarijohdolle käyttöön.
Lintunenkin kehuskelee kun hienoilla vuokra-autoilla ajelee, sellasia ne kommarit on.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kommunisti voi olla myös putinisti. Ja usein onkin.
Ilmoita asiaton viesti
Toki. Sen sijaan ihmettelen sitä, että jos tekee väitöskirjan kysyntä- ja tarjontakäyristä näkökulmana suurimman henkilökohtaisen hyödyn tavoittelu, voi vaikea olla vakaumuksellinen kommunisti.
Ristiriitainen persoona muutenkin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikrotaloustiede
Ilmoita asiaton viesti
”Among the main goals of the KPF are the preservation and advancement of Marxist thought”
https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Platform_(Germany)
Voihan se niin olla, ettei Wagenknecht enää ole kommunisti, mutta oman juttuni kannalta ei juuri mitään muuta tarvitsisi muuttaa tekstissäni, jos otsikkossani olisi ”fiksu, vaikka olisi kommunisti”.
Ilmoita asiaton viesti
CDU:lle sopii Wagenknechtin puolue. AfD pysyy palomuurin takana.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä on nykyisessä tilanteessa suuri motivaatio vaikuttaa Saksan ja myös USA:n sisäpolitiikkaan. USA:n kohdalla tie lienee melko lailla mennyt pystyyn, varsinkin, jos Trump ei saa riittävästi kannatusta noustakseen presidentiksi.
Itäisen Saksan kohdalla Venäjällä on jälleen – siis uudestaan – mahdollisuus vaikuttaa, koska vuoden 1989 jälkeen syntynyt sukupolvi alkaa olla vaikutusvallan ytimessä eivätkä he henkilökohtaisesti ole kokeneet sitä kurjuutta, jonka venäläiset Neuvostoliiton maskin alla väestölle siellä aiheuttivat.
60-luvun lopulta aina 80-luvun alkuun asti oli Länsi-Saksassa useita väkivaltaisia terroriliikkeitä, joista kuuluisin oli Bader-Meinhof. Maanalaista aktivismia esiintyi aina 80-luvun lopulle asti jossain määrin, mutta Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen ne viimeisetkin rippeet ”oudosti” katosivat.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on hiukan kulunut väite että Venäjä tukisi Trumpia. Monen asiantuntijan mielestä polarisaation lisääminen on tuottavampaa (ja varmaan helpompaa toteuttaakin). Trumpin puolesta puhuva propaganda, sitä osaavat trumpistit tuottaa itsekin.
Itä-Saksassa aivan samoin kuin Suomessa, sotakorvausten maksamisen aika oli se vaikein rasti. Sen jälkeen Suomi ja Itä-Saksa molemmat samalla tavoin hyötyivät suhteesta Neukkulaan.
Ei tosiaan ole ollut kehumista Länsi-Saksassakaan kaikilta osin, molemmissa on ollut ikäviä piirteitä natsiajasta.
Ilmoita asiaton viesti
”Sen jälkeen Suomi ja Itä-Saksa molemmat samalla tavoin hyötyivät suhteesta Neukkulaan”
Uskomaton rinnastus.
Olen matkustellut DDR:ssä muutamia kertoja työmatkoilla ja voin sanoa, että maa oli suorastaan lohduton. Jos itäsaksalaiset jotain hyötyivät Neuvostoliitosta, niin se hyöty meni Stasille ja muulle nomenklatuuralle. Kokemusteni mukaan Itä-Saksa olisi entisistä sosialistimaista ollut yksi viimeisimpien joukossa, johon olisin muuttanut asumaan. Puolakin olisi peitonnut sen mennen tullen vapaamman ilmapiirin vuoksi. .
Ilmoita asiaton viesti
Stasi on ollut jyrkkä poikkeus, ja perustuu siihen ettei Mielkelle kukaan oikein voinut mitään. Stasin vahvuus ei ole ollut Honeckerin tai muun puoluejohdon toiveissa ollenkaan,
Autotiheys ja farkkujen yleisyys on lähennellyt Suomea. Derkuilla on ollut oikein pop-musiikkiakin siinä vaiheessa kun suomalaisilla nuorilla ei ole ollut kuin lauantain toivotut.
Asiaa ei pidä lähentyä yksinomaan 80-luvun näkökulmasta, siinä vaiheessa aurinko oli jo painumassa mailleen.
Itä-Saksan maine on todellisuutta huonompi. Ilmankos ossit kipuilee asian kanssa edelleen.
Ilmoita asiaton viesti
”Autotiheys ja farkkujen yleisyys on lähennellyt Suomea.”
Autotiheydestä on kokemusta. Ne autot olivat 90%:sti paksua mustaa savua tupruttavia 50 km tunnissa ajavia kaksitahti-Trabantteja ja maantiet olivat kuluneella asfaltilla päällystettyjä kuoppaisia ja rikkinäisiä 30-luvun kaksikaistaisia kapeita väyliä.
Sellaista pitkin oli ”mukava” ajaa Lyypekistä vuokratulla Bemarilla Rostockiin Trabanttijonon keskellä. Noin 140km:n matka kesti kolmisen tuntia, mutta saihan siinä sitten ihailla molemmin puolin teitä olleita valtavia banderolleja, joissa sosialistisen realismin tyyliin esiintyneet hahmot huusivat puhekuplissa: ”BRÜDERSCHAFT MIT SOVIET UNION”, ”SOZIALISMUS FÜR EWIGKEIT”, ”DAS IST UNSER STAAT” j.n.e.
Siellä täällä matkan varrella oli maalattomia betonisia asumalähiöitä, joissa kilometrin pituinen rähjäinen rakennus mutkitteli harmaan pellon laidalla paksun ruskohiilismogin alla. Rakennuksen katolla oli satoja TV-antenneja vinossa ristiin rastiin ja tietysti niitä vastaavanlaisia banderolleja kommunismin ylistämiseksi.
Farkkujen yleisyyteen en tullut kiinnittäneeksi huomiota, mutta ei olisi paljon elämää nekään lohduttaneet. Takaisin länteen tullessa rajalla oli tusinan verran äriseviä saksanpaimenkoiria ja tiukkailmeisiä vartijoita, jotka käskivät poistumaan autosta. Sitten he tarkistivat vaijerin kanssa bensatankin, ettei sinne ollut ketään piilotettu, repivät auton penkkien tyynyt ja selkänojat auki samalla kun yksi vartiomies seurasi kivääri olallaan toimintaa. Kun rajan yli vihdoin pääsi, oli helpotuksen huokaus hyvin aito reaktio.
Ilmoita asiaton viesti
Tavallinen itäsaksalainen ei koskaan joutunut kokemaan rajatarkastuksia.
On minullakin ollut Warre 70-luvulla. Saksalainen laatuauto, IFA oli lähes identtinen Auto-Unionin kanssa. Trabantilla saattoi aivan hyvin ajaa 20 000 km ennen moottoriremonttia. Sillä kilometrimäärällä matkailee Itä-Saksassa jo runsaasti.
Ruskohiili johtuu siitä että vain sellaista oli itäpuolella. Hiiliesiintymät jäi lännen puolelle. Itä-Saksa oli raaka-aineköyhä maa, päinvastoin kuin Länsi-Saksa.
Ilmoita asiaton viesti
”Tavallinen itäsaksalainen ei koskaan joutunut kokemaan rajatarkastuksia.”
Oikeita onnenpekkoja!
Ilmoita asiaton viesti
Karinen: ”Tuo on hiukan kulunut väite että Venäjä tukisi Trumpia… …Trumpin puolesta puhuva propaganda, sitä osaavat trumpistit tuottaa itsekin.”
Venäjän varsinainen tavoite ei olekaan ’Trumpin puolesta puhuva propaganda’, vaan Venäjän puolesta puhuva Trump.
Trump on kehuilla ja mielistelyillä helposti manipuloitavissa oleva ja tuulella käyvä narsistinen umpitollo tekemään mitä vain, eikä hän itse edes huomaa, kenen lauluja laulaa. Kremlissä asia havaittiin jo USA:n vuoden 2016 presidentinvaaleissa ja käytettiin menestyksellä hyväksi. Venäjän strateginen tavoite on tänä vuonna täsmälleen sama, taktisissa menetelmissä voi olla pientä variaatiota.
Ilmoita asiaton viesti
Saksan hallitus niittää sitä, mitä aiemmin kylvi.
Erityisesti Saksan köyhemmissä osissa, joihin Saksi, Thuringen ja mm. Brandenburg kuuluvat, äänestäjät ovat perin kyllästyneitä maahanmuuttajien jatkuvaan lisääntymiseen, työttömyyden kasvuun sekä rahan kylvämiseen saksalaisten sijasta mm. Ukrainaan, jota saksalaiset enenevissä määrin (näkyy äänestystuloksissa) eivät enää pidä Saksan asiana.
Kyse ei ole Putinismista vaan pikemmnkin make Germany great again ajattelun lisääntymisestä. Tätä ajatusta ei pidä sotkea natsien lebensraum-politiikkaan, koska silloin jahdataan olkiukkoja (maailman typerin muotisana)
Riskinä kuitenkin on se, että ääriliikkeiden suosion kasvaessa kebab- ja parturiliikkeet tulevat kokemaan kristalliyön kohtalon. Eli lasia hajoaa…
Helvetti repeää siinä vaiheessa, kun tyytymättömyys leviää Baijeriin.
Eikä pidä unohtaa sitäkään, että sata vuotta sitten äärioikeistolaiset ja vasemmistolaiset ammuskelivat toisiaan myös Saksassa.
Saksa on kaikkea muuta kuin homogeeninen yhteiskunta. Pinnan alla kytee jo kirkas hiillos.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä saksalaiset ovat saaneet tarpeeksi vanhojen puolueiden kyvyttömyydelle lopettaa maahanmuuttotaustaisten veitsihyökkäykset.
Ilmoita asiaton viesti
Fiksu kommunisti on lähes yhtä mahdoton kuin leppoisa natsi tai suvaitsevainen muslimi
Ilmoita asiaton viesti
Olen tuntenut useitakin suvaitsevia muslimeja ja fiksuista kommunisteista mainittakoon Arvo Tuominen, joka älysi jättää aattensa siinä vaiheessa kun sai kutsun Terijoen hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin olen oikeasti minäkin. He vain ovat käytännössä tapamuslimeja.
Ilmoita asiaton viesti
Fiksu kommunisti on vaarallinen yhdistelmä. Lenin taisi olla sellainen ja sai paljon pahaa aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vähänhän tuo nauratti, mutta vaihtaisin tuon ”suvaitsevainen muslimi” kohdan suvaitsevaiseksi islamistiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, vastaavasti voisimme puhua suvaitsevista kristityistä tai äärikristityistä. Suvaitsevat kristityt hyväksyvät esimerkiksi homoseksuaalisuuden päinvastoin kuin äärikristityt. Jos joku sanoo, ettei suvaitsevia kristittyjä ole olemassa, niin hänkin tarkoittaa, ettei heitä lasketa kristityiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ihminen saa olla räsänen kunhan ei toteuta sitä.
Ilmoita asiaton viesti
jankuti
Ilmoita asiaton viesti
Ettei totuus unohtuisi.
Ilmoita asiaton viesti
[Wagenknecht on syyttänyt vasemmistoa, ja etenkin vihreitä, elitismistä ja tavallisen kansan hylkäämisestä. Hänen mukaansa vasemmisto keskittyy liiaksi identiteettipoliittisiin ”woke-kysymyksiin”, kuten sukupuolineutraalin kielen edistämiseen.]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sahra_Wagenknecht
Vasemmistoliitollahan olisi nyt hyvä sauma ottaa oppia Saksasta ja lähteä kasvamaan 20% puolueeksi? Vihreäthän ovat oman onnensa jo sössineet.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/olaf-scholz-jarkyttyi-vaatii-palomuuria-vaaleissa-jyranneen-aarioikeiston-ymparille/6eb72a5c-8517-48b3-b078-e763f139eb25
Eikö tuollainen palomuuri aiheuta äänestäjille kokemuksen, ettei heitä kuulla ja valtaapitävien mielestä demokratia on taas toiminut väärin?
Siis jos Scholz kertoisi aikovansa korjata oman puolueensa politiikkaa, niin se kuulostaisi mielestäni paljon paremmalta.
Ilmoita asiaton viesti
”Wagenknechtin fiksuus näkyi mielestäni hänen haastattelussaan tv-uutisissa, jossa hän ei alkanut huutamaan ”natsit, rasistit, natsit, rasistit”
Kovin vähällä näyttäisi pääsevän sinun fiksun kirjoihin.
Saa nähdä miten ”kärryrenki” käyttää vaalimenestyksensä, löytyykö kumppaneita vai jääkö puolue ikuiseksi sivuvaunuksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vertailutasonani oli kotimainen viher-vasemmisto.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisi ainoa suosittelijat on taikuri Tyni älyvapauden liitosta. Se kertoo aika paljon. Kuka tarvitsee vihollisia kun on tuollaisia ystäviä?
Ilmoita asiaton viesti