Yksittäistapausten pakkautumisesta

Vuoden 2018 puolella Oulussa oli pakkautunut yksittäistapauksia. Näin ainakin Kalevan uutisen mukaan kaupunginhallituksen varapj Pitko(vihr.) uskoi (Linkki). Hän viittasi poliisilähteeseen.

Ensimmäinen kysymys yksittäistapausten pakkautumisesta on se, että voivatko ne muodostaa ilmiötä, vähän samana tapaan kuin pakkautuneet kaasumaiset vesimolekyylit voivat muoodostaa nestepisaran, joka siis ei enää ole kaasua. Näin näyttäisi käyneen Wikipediasta pääteltynä (Linkki), kun tapaukset on koottu saman otsikon alle. Wikipedian mukaan kolmasosa Oulun yksittäistapaustekijöistä oli ”kantasuomalaisia”. Samaan ilmiön muodostumiseen viittaa myös Ylen uutisryhmittely otsikolla ”Oulun seksuaalirikokset: tuoreimmat” (Linkki). Yle mainitsee eri yksittäistapauksissa tekijöitä nimiä hovioikeuskäsittelyn yhteydessä: Osman, Javad, Shiraqa, Hassan ja Qayssar. Nimiä on 5, koska nämä olivat valittaneet hoviin. Ylen uutisten perusteella en saanut selvää, kuinka moni näistä on Wikipedian mainitsema kantasuomalainen. Voisivat olla vaikka kaikki, kun lukumäärä ei ylitä 1/3 koko epäillystä yksittäistapauspakkautumasta.

Pienenä yksityskohtana voinee mainita, ettei oululaisvaltuutettu Lokka näyttäisi uutisten perusteella liittyvän pakkautuneisiin yksittäistapauksiin mitenkään, vaikka hän ilmeisesti toi ilmiön somejulkisuuteen (Linkki).

Yksittäistapauksiin ja niiden pakkautumiseen liittyen herää tietenkin myös kysymys, että voivatko yksittäistapaukset pakkautua myös muualla kuin Oulussa ja maahanmuuttajiin liittyen? Oulu ei taida olla ainoa kaupunki, vaan esimerkiksi Rotherham oli jo aiemmin (Linkki). Sitten näyttäisi kuitenkin olevan niin, ettei yksittäistapauksia satu vihreiden vastustamissa ja maalittamissa ihmisryhmissä. Jos jotain sattuu, se on lähes aina organisaation ominaisuus. Myös silloin, kun yksittäistapaustekijä on erotettu organisaatiosta.

rjaaskel

Ajoittain raitis ja rehellinen eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa. Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia. Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen: risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu