Matkalla Sillankorvaan

Ei tuollaista voi olla! Että ihminen voi olla tyhmä! Nuo olivat tyypillisiä sivullisten kommentteja tämän tarinan varrella. Sillankorva on kuitenkin olemassa. Se on alkoholistien yömaja Turun Raunistulassa. Siellä on märkä puoli, johon pääsee nauttineena ja kuiva puoli, jossa on patjat. Märällä puolella haisee kusi ja jos sattuu paskomaan housuihinsa, niin talon puolesta saa puhtaat housut. Palvelu on hyvää, ulos sammuneetkin kannetaan sisään. Mielipiteensä saa ilmaista vapaasti, mutta nukkuminen voi olla vaikeaa. Vuorokausimaksu on 5 €, mutta monet ovat sopineet maksun automatisoinnista. Ruokakin sisältyy maksuun. Paikan sivujen osoite on http://www.turku.fi/public/?contentid=42002

Tämä kirjoitus on valitettavan pitkä, noin 20 kt puhtaana tekstitiedostona, mutta aihe tärkeä. Jos väkivalta ja jännitys kiinnostaa, niin tarinassa on puukotus ja mahdollisesti ratkaisematon rikos. Kehuista huolimatta kuvaan vain laiskuutta, saamattomuutta ja tyhmyyttä eli juoppoutta.

Tämä tarina on kirjoitettu vuokranantajan näkökulmasta. En olisi halunnut näitä ihmisiä häätää vaan saada säännöllistä vuokratuloa ilman, että omaisuuttani turmellaan, naapurini häiritsevät minua ja perhettäni, vaimoani uhkaillaan, päälleni käydään, autonrenkaani puhkotaan ja tytär joutuu näkemään tämän kaiken. Yritän myös ymmärtää näitä raukkoja, osittain suojatakseni itseäni, mutta myös, jotta näin ei tapahtuisi jälleen. Kirjoitan tämän myös, jotta näin ei tapahtuisi jälleen, ei kenellekään.

Pia Pekkala ei vaikuttanut järjen jättiläiseltä, mutta hänellä oli luottotiedot kunnossa. Joni Pekkalalla taas ei, mutta hän vaikutti ihan pystyvältä kaverilta. Oikeastaan he vaikuttivat tarvitsevan toisiaan. Pia vetäisi Jonin kipeän avioeron jäljiltä taas ”kuiville” ja työelämään, Joni, LVI-teknikko, oli saanut työpaikan, ohjaisi ja neuvoisi Piaa. Pia on 32 ja Joni 28 vuotta vanha. Muitakin vuokralle tulijoita oli, mutta kuukauden vaihde lähestyi ja toinen selvästi kiinnostunut ehdokas vitkutteli vedoten flunssaan. Allekirjoitimme vuokrasopimuksen ja olin sidottu.

Muuttaminen ei ihan mennyt putkeen juopoilta. Pia soitti minulle ja pyysi apua. Olin itse työtön, oli auto ja siinä vetokoukku. Avustin muutossa ajatellen, että autan joutessani ja tienaan samalla hieman. Näin kyllä kaikki tunnusmerkit, mutta en tajunnut. Olen juoppoja nähnyt aiemminkin, mutta siitä oli niin pitkä aika, että paljon oli unohtunut. Enkä näin pahoja juoppoja ollut nähnyt koskaan, paitsi kerran ja säästyin viimevaiheilta. Avusta pyysin korvausta maltillisesti, jotta pääsisivät alkuun kivuttomammin.

Seuraavat kuusi viikkoa menivät rauhallisesti. Huomautimme musiikin soitosta ja bassoista, jotka etenevät rakenteissa ja se hiljeni. Naapurien oveen ilmestyi kyltti, jossa luki: ”Tervetuloa. Täällä asuu kissa ja hänen palvelijansa”.

Muutos alkoi viikolla, joka edelsi äitienpäivää. Joni tuli puhumaan suihkuseikoittimesta, josta juuri ennen vuokrausta olin huomannut lämpötilasäätimen irronneen. Se pitäisi vaihtaa, samalla voisi vaihtaa lavuaarin hanaksi bidesuihkullinen ja suihkusekoittimeen tulevat putket 12-millisiksi 10-millisten sijaan, koska seinästä tuli 12-millinen, mutta se supistui 10-milliseksi vuokralaisten pesuhuoneessa ja veden paine oli surkea koko talossa. Hän saisi reilut alennukset ja maksaisin hänelle vain 150 € hänen mainostamansa 700 € osista, jotka kyllä arvelin vain 400 € hintaisiksi. Suostuin ja noudettuamme osat jonkun Raaseporin LVI-apu nimisen firman piikkiin ja nähtyäni ne, maksoin 150 € osista ja sovimme palkkioksi 50 € työn valmistuttua.

Työt olin ajatellut aloitettavan lähes heti, mutta kului muutama päivä eikä vesikatkosta pyydetty. Tuli viikonloppu. Vaimon vanhimmalle tyttärelle sopi lauantai paremmin viettää synttäreitä, joten äitienpäiväkin siirtyi päivällä. Koko lähisuku oli paikalla. Joni Pekkala oli kuin kissa pistoksissa, soitteli ja tuli nykimään hihasta, kun kauniina kevätpäivänä olimme ulkona. Vaimoni oli jyrkkä, ei nyt, enkä minäkään ymmärtänyt.

Äitienpäivänä emme viettäneet sitä ja suljin pyynnöstä pääventtiilin. Illalla parin tunnin päästä menin naapurin ulko-ovelle kysyäkseni voiko venttiilin jo avata. Näen heti, että juhlat ovat meneillään ja vieraita on runsaasti. Toinen putkista oli tulpattu litistetyllä putkella ja vaadin, että myös toinen tulpataan. Koko naapurin väki on siinä tilassa, että päätän tehdä homman itse. Menen avaamaan pääventtiilin, mutta suljen sen pian, kun kuulen, että vettä virtaa runsaasti.

Seuraavana päivänä huomaan, että Pia poistuu keskipäivän aikoihin ja asunto jää tyhjilleen. Ajan kuitenkin Paraisille ja käymme Henryn kanssa tarkastamassa korvasienten tilanteen. Niitä ei valitettavasti löydy. Iltapäivällä tytär pääsee koulusta ja vaimo töistä, joten vedet on saatava päälle. Avaan pääventtiilin ja äänen perusteella jossain oli edelleen avoin putki tai hana.Päätin mennä asuntoon tarkistamaan tilanteen. Koputan oveen. Koetellessa ulko-ovi on auki lukon kieli painettuna sisään, niin ettei se lukitu. Kylpyhuoneessa toinen sekoittimen sulkuventtiiliin tuleva putki on irti ja sekoittimen molemmat sulkuventtiilit ovat auki, sekoitinta ei ole asennettu. Kiinnitän putken, suljen sulkuventtiilit ja avaan pääventtiiliä. Osa liitoksista vuotaa ja kiristän ne.

Kylpyhuoneessa oli sähkökytkentärasian kansi avoinna ja sieltä tulevia sähköjohtoja ei oltu suojattu. Koska kylpyhuoneen kaikki sähköpisteet ovat saman sulakkeen alla ja kylpyhuoneen valaistus toimi, olivat suojaamattomat johtojen päät myös jännitteellisiä. Suihkusekoittimelle tulevat kupariputket oli taivutettu ilman putkentaivutustyökalua ilmeisesti polvea vasten tavalla, jota ammattimies ei koskaan tekisi. Otin valokuvia avoimesta sähkökytkentärasiasta, suojaamattomista johdonpäistä, tupakantumpista WC-pöntössä, juosten kusten taivutetuista putkista ja runsaista vaurioista asunnon sisäseinissä sekä täydestä tuhkakupista makuuhuoneessa.

Seuraavana päivänä kirjoitan varoituksen vuokrasopimuksen purkamisesta ja vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen. Pia allekirjoittaa paperit todisteeksi, että on saanut ne. Neuvon häntä ”Yrittäkää nopeasti etsiä uusi asunto. Sinä voisit tuossa tilassa päästä ensikotiin. Ja avioero olisi kätevä.” Vaimoni on varma, että Pia on viidennellä kuukaudella raskaana.

Tämän jälkeiset tapahtumat olen kirjannut haastehakemukseen, jonka Pia sai ollessaan Turun poliisivankilassa epäiltynä miehensä puukottamisesta. Alla on haastehakemuksen perustelut, josta on poistettu jo aiemmin kerrottu

=============
Kantajan ja vastaajan välillä on 22.3.2012 allekirjoitettu asuinhuoneiston vuokrasopimus, jonka mukaisesti kantaja on antanut vastaajalle vuokralle osoitteessa Ravunkatu 4 as. 1, 20780 Kaarina sijaitsevan 57 m²:n suuruisen asuinhuoneiston. Vuokrasopimus on sovittu toistaiseksi voimassa olevaksi. Vuokran ja vesimaksun eräpäiväksi on sovittu kuukauden 1. päivä.

Asumme itse kyseisen paritalon toisessa asunnossa ja vastaaja aiheuttaa meille jatkuvaa suurta häiriötä sekä uhkaa fyysisessä ja taloudellisessa mielessä.

Vastaaja on vaurioittanut asuinhuoneistoa merkittävästi ja aiheuttanut sille vaaraa sekä viettänyt häiritsevää elämää varoituksista ja poliisin käynneistä huolimatta. Huoneistossa sisällä on tupakoitu useista varoituksista huolimatta, jopa niin, että haju tulee omaan huoneistoomme ilmanvaihdon kautta.
   
Asunnon kaikista ja uusista vaurioista ei ole tarkkaa tietoa, koska en halua provosoida käymällä asunnossa remontointiyrityksen arvioijan kanssa. Vastaajan vieras pahoinpiteli jo minut lievästi ja poliisin neuvo oli välttää tarpeetonta kontaktia. Vastaajan aviomies uhkasi vaimoani väkivallalla. Perheessämme kuuluu myös 16-vuotias tytär, jolle tapahtumat ne nähneenä ovat olleet suuri järkytys. Vaimoni sai sairaslomaa akuutista stressireaktiosta ( ICD-10-koodi F43.0 ) uhkailun takia.

Kiellosta huolimatta vastaajaa sytytti avotulen kiinteistön välittömässä läheisyydessä ja vasta poliisin tultua paikalle nuotio voitiin sammuttaa. Tämän jälkeen ilmeisesti yöllä joku juomaseurueen jäsenistä puhkaisi veitsellä autoni renkaan. Nuotion sytyttämisen takia saapunut poliisi kertoi, että läheisistä omakotitaloista on valitettu vastaajan aiheuttamasta metelistä, vastaajan aviomies on ”poliisille tuttu” ja varoitti mahdollisesta seuraavasta ”kostoiskusta”, joka oli selvästikin renkaan puhkaisu. Saman illan aikana nuotio sytytettiin uudelleen ja poliisi saapui soittamanani jälleen paikalle.

Kantajan vieraat ovat liikkuneet autolla myös nautittuaan avoimesti alkoholia asunnon piha-alueella ja lähialueella on paljon nuoria lapsia.
   
Asialla on kantajalle ja myös lähialueelle suuri merkitys huomioiden vastaajan ja vieraiden häiritsevä ja väkivaltainen käytös, alkoholin käyttö sekä asunnon merkittävä turmeleminen ja välinpitämättömyys kiinteistön turvallisuudesta.

Vahingonteon, häiriön ja väkivaltaisuuden  vuoksi vuokrasopimus tulee purkaa häätöpäätöksin mahdollisimman kiireellisesti enempien taloudellisten ja muiden vahinkojen välttämiseksi.

Koska kantaja on pakotettu purkamaan sopimuksen vastaajan olennaisen sopimusrikkomuksen, merkittävän uhan ja häiriön vuoksi, vastaaja on velvoitettava korvaamaan kantajan oikeudenkäyntikulut.

Asia on kantajan käsityksen mukaan riidaton.

Kaarinassa 22.5.2012
=========================

Aikaisemmin, rauhallisella kaudella olimme ihmetelleet Pekkaloiden pyykinpesuintoa. Aivan kuin olisivat pitäneet pesulaa ja vuokraan sisältyi sähkö mittarin puutteen takia. Se tietysti harmitti ja kun vielä ilmeisesti kuivasivat pyykin sisällä, oli asunnossa hyvin kosteaa. Putkia kiristäessäni olin huomannut pyykkikoneen ohjauspaneelin olevan irti eli sitä oli ilmeisesti yritetty korjata. 28. toukokuuta lähetän vaimolleni aiheesta sähköpostia:

======================
Subject: Pekkaloiden pyykinkuivausmysteeri ..

on ratkaistu. Se kone on rikki, ohjelmakytkin todennäköisesti ja meni muuton tai paikalle asennuksen yhteydessä. Höyryä tuli kuumasta vedestä, joka meni pesualtaaseen tai pönttöön ja mitään pyykkiä ei koskaan ollut kuivumassa, koska pesuohjelma ei päässyt loppuun. Puhtaita vaatteita heillä ei ole ollut pariin kuukauteen ja ovat puhuneet suihkussa käynnistä uimalassa vasta parin viikon ajan. Varsin tyylipuhdasta.
======================

Selvennän vielä toisella viestillä:
======================
> Häh! Mistä tiedät?

Loogista päättelyä vain. Laitteet menevät herkimmin rikki siirrettäessä tai kytkettäessä ja kun heidän tyyli on puhetta ilman ”rasittavia” tekoja niin päättelyni on varsin loogista.

Eräs Jonin Onnisen ostoslistalla ollut osa oli lavuaarin viemäriin liitoskappale pyykkikoneen poistoletkulle.
======================

Saman päivän iltaa raportoin seuraavasti ystävälle:
======================
Minä, Ravunkadun sarjamurhaaja tulin juuri ulkoa tappamasta. Taas moni hyttynen pääsi tapaamaan tekijäänsä. Ihmisverta ei roiskunut, niin armoton ja nopea minä olen.

Yritän tällä tavoin jäähdyttää pyhää raivoani, joka vieläkin sykkii suonissani kiihkeänä. Eilen ne neandertaalit olivat taas polttaa talon. Kuulin vessassamme, että taas vesi virtasi ja arvasin, että se naapurin moniosaaja, joka kyllä aloittaa homman kuin homman, mutta ei mitään saa valmiiksi, oli taas jättänyt putket auki. Menin ulos ja näin naapurin avoimesta ulko-ovesta tupruavan savun. Sisällä olohuoneessa kaksi sammunutta ja keittion liedeltä tulee täydennystä metrin korkuiseen savuverhoon. Käännän kolme levyä ja uunin pois päältä, käyn sulkemassa veden pääventtiilin ja palaan taskulampun kanssa poistamaan sulaketaulusta kaikki sulakkeet kantoineen. Olohuoneen sammunut mies ei ole asukas, joten miehen täytyy olla lukitussa pesuhuoneessa. Haukun vuokralaispariskunnan naisen olohuoneessa varsin värikkäästi taskulampun valossa ja sen se raukka vähä-älyinen varmaan tajusi kun ehdotin seuraavaksi asunnoksi luolaa, mutta neandertaali tuskin tuli ymmärretyksi. Loppuilta kuluikin rauhallisemmissa merkeissä ja poliisikin tietysti vieraili.

Viikon välein näitä tuntuu tapahtuvan. Edellisen kerran jälkeen 23. päivä jätimme haastehakemuksen käräjäoikeuteen, joten varmaan jo ensikuussa ulosottomiehet täyttävät jätelavaa pihallamme.

Päätän raporttini täältä tähän toivoen vastavierailun pikaisuutta.
======================

Ystäväni soittaa viestin luettuaan ja kertoo vanhasta ideastaan, juopon keittokirjasta. Se tosin olisi melko yksitoikkoinen. Kaikki ruuat pohjaanpalaneita. Ihmettelemme keski-ikäisten tapaan nykynuorten avuttomuutta, kun ruuanlaitto on haasteellista aiheuttamatta tulipalovaaraa.

Seuraavan päivän iltana kello 20 ja 22 välillä Pekkaloiden asunnossa riidellään. Siellä kolisee ja välillä huudetaan. Ollessani vessassa kuulen naisen sanat: ”vitun huora”, jotain jatkoa, josta en saa selvää ja sitä ennen itkua. Vaimo ja tytär ihmettelevät. mikä siinä Joni Pekkalassa naisia oikein kiehtoo, kun ei ainakaan heitä tipan tippaa.

Kymmenen aikoihin tytär huomaa poliisit ja pelastuslaitoksen miehet pihalla. Menen katsomaan mistä on kysymys. Pekkaloiden ulko-ovi on auki ja poliisit sisällä. Joni karjuu kieltäytyvänsä hoidosta, jos hänen vaatimuksiinsa ei suostuta. Paikalle saapuu toinen poliisiauto, jossa on suurempi miehitys, neljä tai viisi aiempien kahden lisäksi. Ambulanssejakin on kaksi. Vihdoin Joni saadaan kannettua ulos, kun makuuhuoneen ovi on ensin nostettu pihalle. Pihalla ensin saapuneen poliisipartion vanhempi poliisi kertoo Jonin tarttuneen häntä polvitaipeesta ilmeisesti kaataakseen ja uhanneen häntä toisessa kädessä pitämällään varsijousella. Poliisi ei nähnyt oliko ase ladattu, mutta on silminnähden järkyttynyt. Poliisi kehottaa nuorempaa varovaisuuteen, kun tämä tutkii hanskat kädessä Pian käsilaukkua. Aiemmin asunnossa Joni huusi, että ”Pia ei ole tehnyt mitään” ja vaati ”Vaimo tulee mukaan”. Pihalla Joni karjuu neljästi vaatimuksia ja uhkaa kieltäytyä hoidosta. Hänellä on pieni pistohaava vasemman polven yläpuolella ja viiltohaava peukalon juuressa selkäpuolella. Verta oli kuitenkin tarhiintunut makuuhuoneen lattialle melko paljon, mutta sitä ei lainehtinut, kuten näen myöhemmin avustaessani poliisia oven takaisinlaitossa. Verijälkiä ei näy muualla kuin makuuhuoneessa.

Kun Joni on saatu ambulanssiin ja paljain jaloin portaille tullut Pia poliisiauton perään, paikalle saapuu myös vastapäisen talon isäntä ja vaimoni. Poliisi kyselee liikkeistä pihalla illan aikana ja muodostuu kuva, että vain Joni on käynyt jossain ja palannut kahdeksan aikoihin. Kerron huudosta ”vitun huora” ja arvelusta, että paikalla olisi toinen nainen, mutta palaan keskusteltuani vaimoni kanssa ja esitän arvelun, että Pia olisi tarkoittanut sillä itseään, kun oli tajunnut edes osan siitä hyväksikäytöstä, jota Joni häntä kohtaan tekee.

Paikalle tulevat Salosta tekniikan puolen poliisit siviiliautossa, ensimmäinen partio jää vielä hetkeksi paikalle ja muut autot poistuvat. Vanhempi poliisi kertoo taas järkytyksestään. Poistun paikalta, näytelmä on päättynyt.

Seuraavana aamuna soittaa rikostutkija ja kertoo soiton otsikon: ”Ravunkatu 4, vauhtia ja vaarallisia tilanteita”. Pia oli ennen poisvientiään vakuuttanut nukkuneensa eikä tiennyt, kuka Jonia puukotti. Tutkija kuitenkin epäilee tapauksen olleen parisuhdedraamaa ja huoran olleen ehkä joku kolmas henkilö, joka vain ei ollut paikalla. Pia on kuitenkin tallessa ja vaimoni soittaa oikeustalolle, selostaa tilanteen ja kysyy haastehakemuksen perään. Sitä käsittelevä tuomari on lomalla ja palaa vasta ensi viikon maanantaina. Nainen soittaa takaisin vaimolleni myöhemmin ja kertoo toimittaneensa haastehakemuksen päivystävälle tuomarille ja haastemiehet veisivät sen Pialle kadun toiselle puolelle.

Minä tutkin ulosottokaarta ja siellä on varsin vähän aiheeseen liittyviä pykäliä. Alla niistä tärkeimmät:

================
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705?search[type]=pika&search[pika]=ulosottokaari

«Ulosottokaari» 15.6.2007/705

2 luku
Ulosottoperusteet

6 §
Häätöä edellyttävä käräjäoikeuden tuomio

Lainvoimaa vailla oleva käräjäoikeuden häätötuomio saadaan panna täytäntöön, jos hakija asettaa vakuuden tuomion kumoamisesta tai muuttamisesta aiheutuvan korvausvelvollisuuden, täytäntöönpanokulujen ja täytäntöönpanon peruuttamistointen varalta.

7 luku
Muun kuin maksuvelvoitteen täytäntöönpano
Häätö

4 §
Muuttopäivä

Ulosottomies ei saa ilman painavaa syytä määrätä muuttopäivää aikaisemmaksi kuin viikko eikä myöhemmäksi kuin kaksi viikkoa muuttokehotuksen tiedoksisaantipäivästä. Määrättyä muuttopäivää voidaan lykätä, jollei siitä aiheudu hakijalle tuntuvaa haittaa. Häätö on kuitenkin toimitettava kahden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta, jollei pitempään lykkäämiseen ole erityisen painavaa syytä. Hakijan suostumuksella häätöä voidaan lykätä hakemuksen peruuntumatta enintään kuusi kuukautta asian vireilletulosta. Lykkäystä koskevaan ulosottomiehen päätökseen ei saa hakea muutosta.
=================

Soitan ulosottomiehelle, joka Pekkalan nimen perusteella tulisi hoitamaan juttua. Kullakin ulosottomiehellä on muutama kirjain, joilla alkavien sukunimien juttuja he hoitavat. Ulosottomies selvittää 2. luvun 6 § merkityksen, joka jäi minulle hämäräksi. Käräjäoikeus tekee päätöksen kantajan esityksen mukaan, jos vaatimukset eivät ole selvästi kohtuuttomat, kahden viikon kuluttua haasteen antamisesta. Se ei kuitenkaan saa lainvoimaa, jos vastaaja esittää vastineen. Jos kantaja silloin antaa pankkitakauksen, voidaan häätö silti suorittaa.

Kerron melko tarkkaan tapauksen taustat ja viimeisimmät tapahtumat asiasta selvästi kiinnostuneelle ulosottomiehelle. Olen ollut heidän kanssaan aikaisemminkin tekemisissä ja he ovat todella mukavaa ja pätevää väkeä. He eivät tahdo ihmisille pahaa, mutta he tekevät työnsä ja pyrkivät samalla aiheuttamaan mahdollisimman vähän vahinkoa. Uskon, että tässä tapauksessa Pekkalat häädetään niin nopeasti, kuin vain on mahdollista.

Perjantaina 1. kesäkuuta tulee täyteen kolmas pidätysvuorokausi ja lain mukaan Pia pitää vapauttaa ennen kello 12:00, jos häntä ei esitetä vangittavaksi. Aikaisemmin pidätysaika oli pidempi. Taisi olla 17 vrk. Rikospoliisit käyttivät tätä hyväkseen siten, että varsinkin pikkurikoksista epäillyt kutsuttiin päivittäin aamun aloituksena saliin, jossa olivat kaikki tutkijat ja tutkinnan johtaja kysyi ”Onko sinulla tunnustettavaa”. Jos vastaus oli kielteinen, pääsi takaisin selliin. Vanhoina aikoina monen muisti palasi. Pian muisti oli huonompi, sillä hän saapui perjantaina aamulla taksilla. Poliisilaitoksella on paljon asiakkaita ja sumaa puretaan heti aamusta eikä muutaman tunnin määräaikaa aikaisempaa vapautusta pantata.

Pekkaloiden kissaa ei ole muutamaan päivään näkynyt. Meillä se kävi syömässä pariin kertaan, joten se tietää, että naapurista saa ruokaa. Meidän suurempikokoiset kaksi kissaa ovat yrittäneet sen kanssa leikkiä takaa-ajoa ja hyökkäystä, kuten keskenäänkin tekevät. Narttukissat eivät keskenään kuitenkaan tappele vaikka eivät pitäisikään toisistaan. Pekkaloiden kissa ei sitä ilmeisesti ymmärtänyt, mutta taisi löytää jonkun muun kodin. Yksi syytön luultavasti pelastui.

Pekkalat liikkuvat nykyisin taksilla, tai ainakin Joni. Pia vielä perjantaina pyöräili molemmat ehjät polkupyörät pois, kun oli selvin päin tai ei ollut ehtinyt juoda itseään ajokelvottomaan tilaan. Lauantaina palasivat, kun heitä ei enää ilmeisesti siedetty yöpymispaikassaan ja illemmalla kävivät taksilla Alkossa. Se oli poikkeuksellista. Yleensä ovat juoneet virosta tuotua pimeätä viinaa.

Vaikka pihallamme ei vielä ole jätelavaa, juoppojen muuttokuormaa, on näiden ihmisten seuraava osoite kerrottu jo otsikossa ja tarinan voi päättää, sen loppu on selvä. Mitä nopeammin he pääsevät pohjalle, sitä vähemmän vahinkoa ehtii syntyä ja jos he päättävät nousta taas normaaliin yhteiskuntaan, on heillä hieman enemmän eväitä. Sillankorva on yhteiskunnan pohja, mutta metsässäkin voi asua.

Pekkaloiden nimet on muutettu ja Ravunkatu on vain Lappeenrannassa, muuten tarina on valitettavasti tosi. Olen hyvin pahoillani, jos satut olemaan Pekkaloiden täyskaima, nimet heille oli kuitenkin annettava.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu