Julkiset tilat tehokäytössä

Suomusjärven kuntosalin käyttö maksaa vuodessa 35/20 € (työssä käyvät/muut) ja aluksi joutuu ostamaan 12 € avainlätkän. Aukioloaika on 06 – 22 ja kotoani sinne on matkaa alle kilometri.

Pitää kuitenkin odottaa, että helteet hellittävät. Ilmastointia siellä ei ole ja vessakin on ylemmässä kerroksessa koulun liikuntasalin yhteydessä.

Salon alueella on useita muita vastaavia ”itsepalvelukuntosaleja”.

Omatoimikirjastojen olemassa oloon havahduin, kun TS kirjoitti Vasaramäen kirjaston aukiololaajennuksesta 1.3.2014 alkaen. Sitä ennen se oli auki vain kahtena päivänä viikossa ja sen jälkeen lisäksi kolmena muuna päivänä, mutta ilman henkilökuntaa.

Sen jälkeen olen kyllä käynyt lähimmissä kirjastoissa, mutta ne ovat olleet ihan tavallisia. Sen takia minulle olikin yllätys, että niin monet Vaski-kirjastoista ovat omatoimisia eli osan aikaa paikalla on henkilökuntaa, mutta ne ovat auki joka päivä 07 – 21. Mietoisissa on ensimmäinen ja toistaiseksi alueen ainoa itsepalvelukirjasto eli ei lainkaan henkilökuntaa. Vasaramäen kirjastossa on edelleen henkilökuntaa kahtena päivänä viikossa, mutta auki se on kuten muutkin omatoimikirjastot.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu