Miksi USA:n oikeusjärjestelmä on rikki?

Eilisen blogini kommentoinnin ja lisäharkinnan jälkeen kävi selväksi, että järjestelmä on rikki ja tuossa Trump-shown sivuhaarassa (kuollut kissa) Brett Kavanaugh hyvin ilmeisesti syyllistyi valan vannoneena valehteluun eli rikkoi liittovaltion lakia. Tämän lisäksi 1/6-osa alan professoreista oli nähtyään 27.9.-kuulustelun sitä mieltä, että Kavanaugh ei sovellu tuomariksi ja vaikka heiltä ei asiaa oltu kysytty, halusi ilmaista mielipiteensä allekirjoituksellaan kahdessa eri senaatille osoitetussa kirjeessä.

 

Minä en seurannut vaihtoehtoista todellisuutta, mutta eilen julkaistun YLE:n jutun eräs kommentti summannee ainakin jotain siitä:

"….

Ford on ammatiltaan psyko-jotain, ja olikin keksinyt lentopelkoa, klaustrofobiaa jne, ei vain ollut nekään tulleet esiin yli 30v aikana, lentää töissä ja harrastuksissa. "Ammattilaisena" selitti monia asioita, mutta sitten kun kyseltiin sukupuolisen väkivallan uhrien psyykeen korjaamisesta, ei ollutkaan yhtään tuttua, vaikka piti olla ammattilainen. Mikään tarinassa ei pitänyt paikkaansa, väitettyjä todistajia ei löytynyt, kukaan muu ei muistanut bileitä.

Jokunen viikko ennen syytteitä Kavanaughia kohtaan, Fordin koko historia oli pyritty poistamaan internetistä. Kouluaikaisia luokkakirjoja oli leikelty ja hävitetty, mutta ei kaikkia. Paljastuikin ettei ollut väittämänsä puhdas pulmunen, vaan varsin löyhämoraalinen poikien ystävä. Jostain syystä tämä pyrittiin häivyttämään.

Uskokaa huvikseen, että kenet ikinä Trump olisi pyrkinytkään nimittämään korkeimpaan oikeuteen, clintonistit olisivat löytäneet jonoittain naisia (tai miehimyksiä) esittämään samat väitteet, kenestä tahansa! Ja Kavanaughin sekä perheensä lisäksi, kuka kärsii tästä teatterista? Ne naiset ja tytöt, miksei pojat ja miehetkin, jotka ovat oikeasti raiskattu, tai joita on sukupuolisesti häiritty! Koska yksi valehtelija TAAS nakertaa uskottavuutta kaikilta oikeilta uhreilta.

Monet käyttäytymisasiantuntijat ovat analysoineet Fordin kuulemisen, ja ovat toinen toistaan varmempia että juttunsa on sepitettä. Raiskausyrityksen uhri toimii täysin eri tavoin kuin Ford toimi. Ja tällä oli, mitä, 36 vuotta aikaa ilmoittaa tapahtunut. Juuri nyt… Viaton kunnes todetaan syylliseksi, näin sitä pitäisi mennä."

Ehkä siellä vaihtoehtoisessa todellisuudessa on loputkin todisteet Clintonin klaanin useiden miljoonien arvoisesta salaliitosta, mutta palataan sieltä, missä Trump ei valehtele sinne, missä niin tapahtuu uskomattoman usein.

 

Miksi ihmeessä senaatissa pitää muistella, mitä tapahtui lukiolaisten kotibileissä, kun oli juotu enemmän tai vähemmän kaljaa?

Koska vallan kolmijako on rikki. Oikeuslaitoksen pitäisi olla itsenäinen. Ihan niin kuin täällä Suomessakin. Vai olisiko hauskaa tosi-TV:tä neljän tunnin lähetys meidän eduskunnasta, jossa tapahtuisi vastaavaa.

Siirretty kommenteista:

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva

Jaakko Aalto

USA:n korkein oikeus toimii myös perustuslakituomioistuimena. Tässä asemassa se tulkitsee sekä lakien että oikeustapausten perustulainmukaisuutta eli käytännössä käyttää valtaa yli senaatin. Taistelu korkeimman oikeuden tuomarinimityksistä on ollut kautta aikojen kiivasta, joskus suorastaan raivoisaa. Tämä on yhteydessä siihen, että useissa tapauksissa korkeimman oikeuden tulkinnat ovat olleet avoimen poliittisia, kaukana sellaisesta viileän objektiivisesta laintulkinnasta, jollaista perustuslakituomioistuinten toiminnan kuvitellaan ja haaveillaan olevan.

Minä:

Jos tuota kytköstä ajattelee ohjelmoinnin näkökulmasta, niin kyseessä on rekursion käyttömahdollisuus. Jos sen pääsee käynnistämään, se vain kiihdyttää vauhtiaan.

Esimerkiksi
1! = 1
2! = 1 * 2
3! = 1 * 2 * 3
Jne!

Systeemin heikoin kohta!

Joku voisi nimittää sitä takaisinkytkökseksi, mutta sama mekanismi. Virhe systeemikaaviossa, jota ei olisi saanut koskaan tehdä.

Lisäys:

Huh, valehtelu kuulustelussa ei tietystikään jäänyt huomaamatta, mutta elämme tosiaan jänniä aikoja.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu