Kavanaugh valittu äänin 50 – 48

Pitäisin todennäköisenä, että seuraavaksi demokraatit käynnistävät prosessin, jossa häntä syytetään valehtelusta valantehneenä 27.9.2018 senaatin käsittelyssä. Äänestystilaisuus kesti tunnin ja loppui Suomen aikaa klo 23:00. Tämä julkaistiin 9 minuuttia myöhemmin sisältäen vain kaksi edellistä lausetta sisältäen. HS:n Saska Saarikoski oli varmaan Suomessa toisena 23:18 täysin valmiilla jutulla, johon hän oli tietysti tehnyt valmiin pohjan ja katsoessaan lähetystä täydentänyt ja muuttaen tarpeen mukaan. Ja hänellä oli suunnitelma.

 

Miten tämä kirjoitus aivan yllättäen syntyi

Pölyn laskeutuessa kerron, miten sain yllättäen tämän "ulkomaankirjeenvaihtajan" homman yhden euron kustannuksilla ja miltä tuntui odottamatta seurata suorana senaatin äänestystä 55:n tuuman näytöltä kotona.

Kotistudioni näyttö, kolmipäinen 6K-näyttö on kuvattu jo aiemmassa kirjoituksessani. Nettiyhteys on 50/20 Mbps VDSL talojakamoon, josta yhteys jatkuu valokaapelina. Varmaan vaatimattomallakin pärjäisi, mutta suurin näyttö vaihtui, jotta pystyisin käsittelemään suuren tarkkuuden valokuvia ja videoita.

Sitten  tilanteesta, että minä muutin lehtikierroksellani Lontoon Citystä, Financial Timesistä Washingtoniin eli Washington Postiin. Myös tämä kuukauden oleilu maksaa euron. Lähinnä ajatuksena on ollut uppoutua anglo-saksiseen kulttuuriin kiertämällä virtuaalisesti maailmaa. Lontoo jäi oikeastaan täysin raportoimatta, mutta sain "siellä" kuitenkin kirjoitettua jonkinlaisen alustuksen kieleen: Akateemiset kielet ja Oxfordin pilkku

Olen jo ehtinyt hieman kotoutua ja kirjoittaa joitakin juttuja tästä oudosta tilanteesta, kunnes sitten tänään yllättäen selaimen WP-kielekkeen ollessa auki, sen vasempaan yläreunaan ilmestyy upotettuna Youtube ja tajuan, että Washington Post on myös TV-kanava. Klikkaan keskimmäisen näytön täysruutuun, ja juku.

Aika jännä kaupunki tämä Washington…

Keskustelun tasoa varmaankin parantaisi se, että mahdollisimman moni uhraisi sen euron ja "muuttaisi" tänne. FT:tä ainakin saa lukea vain kaksi artikkelia kuukaudessa ilmaiseksi rekisteröidyttyään. Se on ihan kiva ja toistaiseksi riittävä, jotta voi jatkaa pinnallisesti edellisen "matkapaikan" tapahtumien seuraamista. Kun kaikilla kommentoijilla on tilaus, riittää pelkkä linkkien käyttö paikallisiin artikkeleihin ja eipä täällä muita kunnon täysin paikallisia lehtiä ole kuin WP. Kaikkiin ilmaisiin lehtiin linkkien käyttö in tietysti ok, mutta ei oikein maksullisiin, muuten niitä tilauksia voi hyvinkin kertyä liikaa.

Paikallinen lainsäädäntö ja sen rakenne on tosi outoa ja jos ei sitä tunne, voisi ehkä minun ensivaikutelmistani olla hyötyä. Olisi ollut kiva, jos olisi ollut jonkinlainen aloitustietopaketti tai edes suunnitelma. Nyt tämä kulkee ihan lennossa säveltämällä.

Keskusteluohjeena tietysti ne tavalliset eli ei riidellä, jankata ja yritetään opastaa toisia. Tietysti mokailla saa, minä teen sitä jo ensinnäkin sen takia, että se nopea tapa oppia ja kun on "matkaseuraa" niin oikaistaan aina, mutta ystävällisesti.

Kopioin ylläolevan tarinan vapaavuoron puolelle, jossa se pian alkaa elää omaa elämäänsä. Joskus käy niin, että idea johtaa toiseen..

Virtuaalimatkailua tai kielikylpyä euron kuukausihintaan

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu