Trump on Nero

Päivitetty 7.6. 22:00 Minä muistan historiasta sen verran, että keisari Nero soitti viulua katselleessaan sytyttämänsä Rooman palavan, mutta Wikipedian mukaan se olikin lyyra. Tai no lukekaa itse, jos historia kiinnostaa.

Tämän vuoden opioidiyliannostuskuolemissa ylittyy luku 58 220. Sen verran amerikkalaisia kuoli koko viisitoistavuotisessa Vietnamin sodassa, josta USA oli vain 9 vuotta avoimesti osapuoli. Opioidi-kriisin tai epidemian syynä on Purdue Pharman 1996 aloittama kansanmurhaksi luonnehdittava huijaus, jolla isot lääkefirmat tienasivat miljardeja. Kuvioon kuului tutkimustulosten vääristelyä, agressiivista markkinointia lahjuksilla höystettynä, vakuutuspetoksia ja vaikka mitä. Jos kiinnostaa, lue lisää edellisestä kirjoituksestani Yhdysvaltojen huumekriisin todellinen syy.

On epäilty olisiko Nero sytyttänyt Rooman paloa vajaan kilometrin päästä palatsistaan, mutta huumeiden vastaisen sodan uhreja on eniten Trumpin kannatusalueella. Mitä hän tekee? Haluaa palauttaa kuolemantuomion ja vähentää lääkeopiodien käyttöä kolmanneksella nykyisestä, kun USA:ssa käytetään 80 % koko maailman kulutuksesta. Ihan sama kuin soittaisi vain lyyraa ja katselisi takapihalleen, kun joku sytytti sen palamaan.

Ei sitä oikein täältä kaukaa seuratessaan Trump-showta huomaa, että mies on Nero.

Minä jätän Harvardin kurssin The Opioid Crisis in America kesken. Enkä viitsi etsiä myöskin Harvardissa tehtyä Saving the Heartland-tutkimusta, jonka Laura Saarikoski mainitsee jutussaan Yhdysvaltain rannikot ovat maailman rikkain maa, mutta niiden välissä on kehitysmaa – Harvardissa kehiteltiin resepti keskilännen kurjuuteen. Hesari on todella laadukas lehti, jota minulla on ollut tapana tilata vain kesäisin, mutta taidan muuttaa tapojani. Washington Postin ja New York Times tilaukset olen jo irtisanonut. Jälkimmäinen oli vaikeaa, piti tehdä se chat-ikkunan kautta ja toisessa päässä oltiin sitkeitä ja tarjottiin ilmaistakin tilausaikaa, mutta kun kerroin, että olen kyllästynyt Trump-showhun, sujui loppu nopeasti. Nyt ymmärrän miksi. Liian karmivaa seurata liian läheltä.

Kun viime vuoden lokakuussa huomasin seuraavani Brett Kavanaughin lopullista valintaa suorana Washington Postin kautta, ilmapiiri tuntui ahdistavalta ja lopetin pian sen tilauksen. Keväällä taas uusiessani, ei haluttanut kovin tarkkaan seurata. Kai sitä katsoo tajuamattaankin syrjään, kun ihmiset jätetään kuolemaan.

Tässä kuitenkin uusin video jonka löysin, 18.3.2019

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu